Tekin göz kamaştırdı

Tekin göz kamaştırdı

10 yaşındaki Emine Tekin oyun olarak gördüğü ve çok hoşuna gittiği için devam ettiği judo sporunda, Minikler Türkiye Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı

10 yaşındaki Konyalı judo sporcusu Emine Tekin, judoyu kendisi gibi oyun olarak gören, 9 ve 5 yaşındaki kız kardeşleriyle düzenli antrenman yaparak, Ankara’da düzenlenen Minikler Türkiye Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıktı. Edinilen bilgiye göre, 10 yaşındaki Emine Tekin, 7 yaşındayken öğrenim gördüğü okulunda yetenekli sporcuların belirlenmesi için yapılan judo seçmelerine katıldı.

Seçmelere kabul edilen Tekin, bir oyun olarak gördüğü judoya kısa sürede tutkuyla bağlandı, düzenli ve disiplinli bir şekilde antrenmanlara katıldı. Ablalarının çok eğlendiğini gören 9 yaşındaki Funda ve 5 yaşındaki Havva Nur da judoya başladı. Küçük Emine, aynı sporu kendi gibi oyun gören kız kardeşleriyle bazen spor salonlarında, bazen de evlerinde şampiyonalara hazırlanıyor. Yaklaşık bir ay önce Ankara’daki Minikler Türkiye Şampiyonasında birinci olan küçük Emine, şimdi milli takıma seçilmek için ter döküyor.
HAREKETLERİN “OYUN” OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR
Küçük Emine, yaptığı açıklamada, judo sporunu çok sevdiğini ve ilk başlarda bu sporu hep oyun olarak gördüğünü söyledi. Kendisinin eğlendiğini gören kardeşlerinin de, bir kaç yıl önce judoya başladığını belirten küçük sporcu, kardeşleriyle aynı minderde antrenmanlara hazırlandığını dile getirdi. Bazen evde de çalıştıkları için gürültü yüzünden ailesinin endişe ettiğini ifade eden Tekin, “Ancak bir sorun olmuyor. Çünkü onlar bizim eğlendiğimizi görüyorlar. Çok gayretli ve disiplinli çalıştım. Kardeşlerimin benim başarılı olmamda çok büyük katkısı oldu. Her yerde antrenman yapma fırsatı yakalayabiliyorum. Hepimiz çok eğleniyoruz. Eğlenerek çalıştığım için Türkiye şampiyonu oldum. Çok gururlandım. Ailem mutlu oldu. Kendimi büyük bir insan gibi gördüm. Şimdi milli takıma seçilmek istiyorum” dedi. Küçük Funda ise, ablasına özendiği için judoya başladığını, bu sporla ilgilendiğinde kendisini çok mutlu hissettiğini bildirdi.
TEKİN KARDEŞLERİN ANTRENÖRÜ
Çocukların antrenörü ve aynı zamanda Judo Bayan Milli Takım Antrenörü Muhammet Çelik, Emine’nin çok başarılı ve yetenekli bir sporcu olduğunu söyledi. Küçük Emine’nin 9 ve 5 yaşındaki kız kardeşlerinin de judoyla ilgilenmesini sağladığını dile getiren Çelik, “Emine artık yavaş yavaş işin ciddiyetini kavrıyor. Ancak hala çocuk. Küçük kardeşleri işin bilincinde değil. Emine’nin, çok iyi dereceler yapacağına inanıyorum. Yakında milli takıma da seçilir” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.