Tecrübeleri paylaşalım

Tecrübeleri paylaşalım

Konyaya ziyaret düzenleyerek Vali Doğan ile görüşen Tacikistan heyeti, Türkiyenin din eğitim alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getirdiler

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından organize edilerek Türkiye’ye gelen 7 kişilik Tacikistan heyeti Vali Aydın Nezih Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da katıldı. Tacikistan Cumhuriyeti Din İşleri Komitesi Başkan Yardımcısı Cumahan Gıyas ve Tacikistan İmam-ı Azam Ebu Nanife İslam Üniversitesi Rektörü Omar Ali Nazarov’un da içinde bulunduğu Tacikistan heyeti, Türkiye’nin din eğitimi alanındaki tecrübelerinden yararlanmak için geldiklerini aktardılar. Vali Aydın Nezih Doğan’ı ziyaret eden heyet, Türkiye Tacikistan arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığına dikkat çekerek ilişkilerin iyiye gitmesi kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Konya’nın kendi ülkeleri için önemli ve özel bir yerinin olduğunu da vurgulayan heyet yetkilileri, kültürel alanda çok ileri olan Konya’dan faydalanmak istediklerini ifade etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek sözlerine başlayan Vali Doğan da, “Şehrimiz Selçuklulara başkentlik yapmış bir yer. Ve Osmanlı Devleti’nde de önemli bir konumu vardı. Tarihinden aldığı bu özellikleri günümüzde çok iyi değerlendirmekte. Konya bu özelliğini tüm dünyaya yaymak için bünyesinde dört üniversite bulunduruyor. Bizler Tacikistanlıları kardeşimiz olarak görüyoruz. İlişkilerimizin her geçen gün gelişiyor olması bizleri de memnun ediyor” diye konuştu.
Ziyaret hakkında bilgi veren TİKA yetkilisi, “Orta Asya’daki Türk Devletleriyle ilişkilerimizi geliştirmek için birçok çalışmamız bulunuyor. Bu çalışmalardan birini de burada yapıyoruz. Tacikistan’dan gelen heyet; Ankara, Kayseri, Bursa, İstanbul ve Konya’yı ziyaret edecek, resmi ve dini ziyaretlerde bulunacaklar. Tacikistan heyeti, ülkemizin din eğitim alanındaki faaliyetlerinden yararlanmak istiyorlar. Tacikistan kardeşlerimizle ilişkilerimizi geliştirmek, bağımlılığımızı göstermek için bu amaçlarına yardımcı olacağız. Tacikistan’la kültürel birliğimizi geliştirmek için gelecekte bir çok programımız olacak. Mesela üniversite öğrenci değişimi programı yapmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ziyaret sonrası Vali Aydın Nezih Doğan, ziyaretçilere Beyşehir’de bulunan Kubadabat Sarayı’nda kullanılan ‘çini’ hediye etti.
MUSTAFA AKÇA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.