TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bütün insanlığın gözü önünde büyük bir soykırımın Gazze'de uygulandığını görüyoruz

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bütün insanlığın gözü önünde büyük bir soykırımın Gazze'de uygulandığını görüyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün insanlığın gözü önünde büyük bir katliamın, büyük bir soykırımın Gazze'de uygulandığını görüyoruz." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "Bütün insanlığın gözü önünde büyük bir katliamın, büyük bir soykırımın Gazze'de uygulandığını görüyoruz. Ne yazık ki küresel sistem buna en ufak bir çözüm üretemiyor. Çünkü bu küresel sistemin suyunun başında zalimlerin işbirlikçileri vardır." dedi.

Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ile Meclis'te bir araya geldi.

Kurtulmuş, baş başa görüşmede yaptığı açıklamada, Töre'yi TBMM’de ağırlamaktan onur duyduğunu söyledi.

"Kıbrıs meselesi, bizim milli meselemizdir." diyen Kurtulmuş, Kıbrıs'la ilgili zor dönemlerin artık geride kaldığını, çok daha güçlü bir Kıbrıs'ın oluşması için engelin kalmadığını düşündüklerini ifade etti.

Kurtulmuş, "Kıbrıs ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti, tam bir bütünleşme içerisindedir, tam bir anlayış birliği içerisindedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, artık bir devlet olarak uluslararası alanda da varlığını kabul ettirebilecek bir dönemin başlangıcındadır." ifadesini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun üzerinden 40 yıl geçtiğini ve bu sene 41. yılın kutlanacağını dile getiren Kurtulmuş, "Artık bütün kurum ve kuruluşlarıyla müstakil ve muktedir bir devlet olarak Kıbrıs Türk Devleti ortadadır. Bundan sonraki alanda, Allah'ın izniyle hem Kıbrıs Türklerinin adadaki hak ve hukukunu, Doğu Akdeniz'deki hak ve hukukunu koruyarak hem de uluslararası alanda her gün biraz daha tanınırlığını artıracak çalışmaların içerisindeyiz. Ümit ediyorum ki en kısa zamanda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çok ciddi bir şekilde dünyada da tanınan bir ülke durumuna gelecektir." dedi.

"Kıbrıs'ın ayağına diken değse, bu Türk milletine ve Türk devletine rahatsızlık verir"
Türkiye’nin sadece kendi sınırlarından ibaret bir güce sahip ülke olmadığının altını çizen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bizim millet varlığı dediğimiz; Kıbrıs'tan Orta Asya'ya, Balkanlar'a, Afrika'nın ve Asya'nın içlerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada tarihi izlerimizin, köklerimizin, dostluklarımızın akrabalıklarımızın ve birlikte mücadelemizin olduğu çok farklı milletler, halklar mevcuttur. Bütün bunların hepsi, aslında Türkiye'nin millet varlığını oluşturmaktadır. Bu çerçevede tabii ki en yakın kanımız, canımız olan Kıbrıs Türklüğü, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de aslında en yakın dostlarındandır, akrabalarındandır. Kıbrıs'ın ayağına diken değse, bu Türk milletine ve Türk devletine rahatsızlık verir. İnşallah bu anlayış birliği içerisinde millet varlığımızın önemli unsurlarından birisi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ve Kuzey Kıbrıs Türk halkını en güzel günlere ulaştırmak için beraberce, yan yana, omuz omuza mücadele ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.