Tayland’da Af Yasası Senatodan Döndü

Tayland’da Af Yasası Senatodan Döndü

Tayland'da uzun süredir gündemden düşmeyen af yasası, senatoda 12 saatlik oturum ardından reddedildi.

Tayland'da uzun süredir gündemden düşmeyen af yasası, senatoda 12 saatlik oturum ardından reddedildi.

Parlamentonun alt kanadı tarafından geçtiğimiz haftalarda hafta kabul edilen tasarı senatoda dün akşamki oturumunda 140’a karşı 0 oyla geçmedi.

Parlamentonun alt kanadından geçen af yasası ile ilgili gösterilerin büyümesi üzerine Tayland Başbakanı ve Savunma Bakanı Yingluck Shinawatra, "Halkın isteğine karşı gelmeyeceğiz." demişti.

Af yasasından Tayland'ın devrik Başbakanı Thaksin Shinawatra'nın da yararlanabileceği gündeme gelince, sokaklar ısındı. Ülkenin değişik bölgelerinde Demokrat Parti liderliğinde protestolar yapılıyor. 

Thaksin Shinawatra hakkında iktidarda bulunduğu dönemde yoksuzluk suçlamaları bulunuyor. Af ile birlikte yolsuzluk iddialarının düşeceği ve devrik Başbakanın yıllar sonra ülkeye giriş yapabileceği ifade edilmişti. 



Tayland'da 2006 yılında yaşanan askeri darbe ile görevine son verilen Başbakan Thaksin Shinawatra, halen yurt dışında yaşıyor. Tayland'ın günümüzdeki başbakanlığı görevini ise 2011 yılındaki seçimle göreve gelen Thaksin Shinawatra'nin kız kardeşi Yingluck Shinawatra yürütüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.