Tayland'da 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Tayland'da 2 Bin Kişiye Aşure Dağıtıldı

Tayland’daki Türk okullarında düzenlenen programlarda, toplam 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Tayland'da bulunan Chindamanee (Elmas), Siriwat (Onur), Wichai (Fatih), PanAsia Uluslararası kolejlerinde düzenlenen Aşure Günü programları büyük...

Tayland’daki Türk okullarında düzenlenen programlarda, toplam 2 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Tayland'da bulunan Chindamanee (Elmas), Siriwat (Onur), Wichai (Fatih), PanAsia Uluslararası kolejlerinde düzenlenen Aşure Günü programları büyük ilgi gördü. Hazırlanan aşureler okul yönetimi ve öğrencileri ile birlikte diğer okullara, hastanelere, belediye binalarına ve polis merkezlerine dağıtılmak üzere götürüldü. Programda veliler ve öğrenciler için aşureyi anlatan Tayca ve İngilizce broşürler de dağıtıldı.

Programlarda özellikle Osmanlı kıyafeti giyinen Türk'ün büyük bir kazanda aşureyi çevirmesi ziyaretçileri meraklandırdı. Öğrenci ve velileri tarafından pişirilen aşureyi tadanlar ise tadını beğendiklerini belirtti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'taki Türk okulu PanAsia Uluslararası Koleji müdürü Serhat Demir program hakkında bilgi verdi: "Geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz Aşure Günü’ne ilginin yoğunluğundan dolayı memnunuz. Okulumuzda yaklaşık 2 bin kişilik aşure pişirildi."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.