Tayland’a Seyahat Uyarısı

Tayland’a Seyahat Uyarısı

Meclisin daha önce onayladığı ve önümüzdeki Pazartesi günü Senato'nun onayına sunulması beklenen tasarının sürgündeki devrik Başbakan Thaksin Shinawatra'yi da kapsayacak olması on binlerce kişiyi sokaklara dökmesinin ardından 8 ülkeden vatandaşlarına sey.

Meclisin daha önce onayladığı ve önümüzdeki Pazartesi günü Senato'nun onayına sunulması beklenen tasarının sürgündeki devrik Başbakan Thaksin Shinawatra'yi da kapsayacak olması on binlerce kişiyi sokaklara dökmesinin ardından 8 ülkeden vatandaşlarına seyahat uyarısı geldi.

Seyahat uyarısı yapan ülkeler Fransa, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Avusturya, İsveç, İsrail ve Japonya. Ülkeler Tayland’da bulunan vatandaşlarını protestolardan uzak durmalarını istedi. Şu ana kadar ASEAN ülkelerinden bir uyara yapılmadığı bildirildi.

Turizm sezonunun açıldığı dönemde gösterilerin ülke ekonomisine olumsuz etkisi olabileceği açıklayan yetkililer, Her grubun protesto hakkı olduğunu fakat ülkenin imajına zarar verecek eylemlerden uzak durulması gerektiği belirtildi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.