Tayland’a Savunma Sanayi Ürünlerimize Büyük İlgi (Özel)

Tayland’a Savunma Sanayi Ürünlerimize Büyük İlgi (Özel)

Tayland’da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarına15 firma ile katılan Türkiye bölge ülkelerinden büyük ilgi görüyor.

Tayland’da düzenlenen Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarına15 firma ile katılan Türkiye bölge ülkelerinden büyük ilgi görüyor. Cihan mikrofonlarına konuşan Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı Uzakdoğu coğrafyasında çok geç kaldıklarını bu bölgenin büyük potansiyeli olduğunu açıkladı.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı ( SSM ) olarak bu bölgede ilk defa böyle bir fuara katıldıklarını ifade eden Yardımcı, “Fuarda en çok katılımı sağlayan ülkelerden biriyiz. Beklediğimden daha iyi geçiyor. Buralar bize göre daha yeni piyasalar, buralar için geç kalınmış. Tayland coğrafi konumu dolayısıyla, işbirliği yapılabilir, ortam üretim yapılabilir, malzeme satılabilir, buradan diğer ülkelere satışın kolay olacağını düşünüyorum.”şeklinde konuştu.

Türk savunma sanayi ürünleri pazarlanmasında, hükümetler arasındaki ilişkilerin iyi olması daha sonrasında silahlı kuvvetlerin ilişkilerinin iyi olması gerekiyor. Olayda son noktayı firmaların ilişkileri sonuçlandırıyor diyen Hasan Kemal Yardımcı,” Tayland Başbakanı ve Savunma Bakanı Yingluck Shinawatra ikili görüşmemde, Türkiye’den büyük bir heyet ile geldiğimizi ve her türlü işbirliğine açık olduğumuzu, beraber yatırım yapabilmek için burada bulunduğumuzu kendisine açık ve net bir şekilde belirttim. Kendisinin geniş katılım konusunda bilgisinin olduğunu ve destekleyeceğini belirtti.” dedi.

SSM ÜRÜNLERİ ÜST DÜZEY YETKİLİLERİN AKININA UĞRADI
Fuarda Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ’nin stantlarına üst düzeyde katılım olduğunu belirten Yardımcı,”Bakan, bakan yardımcıları, komutanlar, stantlarımıza yakın ilgi gösterdi. Bunlar ülkemiz ve savunma sanayimiz adına memnuniyet verici şeyler. Burada bizi merakla bekleyen, ne yaptığımızı merakla soran kişiler vardı. Bizleri bilen bilmeyen ile oturup konuştuk. Beklediğimden daha fazla ilgi alaka gördük.Tayland’da bu ilgi alakayı neticeye çevirmemiz gerekmekte, Türkiye olarak bu bölgeleri pek fazla bilmiyoruz, bizi bilen ülkeler ise Müslüman ülkeler Endonezya ve Malezya gibi. Asya ülkeleri üzerinde durup işlenmesi gerekiyor, çaba gösterilmesi gerekiyor, geciken ilgi alakanın arttırılarak devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye'den 15 firmanın katıldığı fuar 7 Kasım'a kadar açık olacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.