Tayfun: 5 maçı kazasız geçmeliyiz

Tayfun: 5 maçı kazasız geçmeliyiz

Bank Asya 1. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Konyasporda takım kaptanı Tayfun Türkmen, kalan 5 maçı da en iyi şekilde tamamlayıp zor geçecek sezonun ikinci devresine avantajlı girmek istediklerini belirtirken, alınan başarılı sonuçlarla şampiyonluğa gi

GERİYE DÖNÜP BAKMAYACAĞIZ

Lige verilen arayı çalışarak iyi değerlendirdiklerini ifade eden tecrübeli futbolcu, "12 hafta geride kaldı. İlk yarının tamamlanmasına 5 hafta var. Lider durumdayız. Geriye dönüp baktığımız zaman puan kayıplarımız tabi ki oldu. 1 mağlubiyetimiz 3 beraberliğimiz var. Bizim adımıza kayıp sayılabilecek tek maç içeride berabere kaldığımız Kayseri Erciyesspor maçı diye düşünebiliriz. Genel olarak bakıldığında iyi bir performans sergilediğimize inanıyorum. Daha fazla puan toplayabilirdik. Örneğin Karşıyaka maçında son dakikada yediğimiz golle kaybettiğimiz 2 puan vardı. Kayseri Erciyesspor beraberliğini de buna eklesek en kötü ihtimalle daha fazla 4 puanımız daha olurdu. Ama artık geriye dönüp bakmayacağız. Kalan 5 haftayı da en az puan kaybıyla tamamlayıp sezonun ilk yarısını lider olarak bitirmek istiyoruz” dedi.
İKİNCİ YARI DAHA ZOR OLACAK
Ligin ikinci yarısının ilk yarıya oranla daha zor geçeceğinin altını çizen Tayfun Türkmen, “İkinci yarı zor maçlara sahne olacak. Takımların hedefleri belirlenecek. Şampiyonluk, play-off, kümede kalma gibi hedefler peşinde koçacak takımlar olacağı için özellikle deplasmanlarda çok zorlu maçlar oynayacağız. İkinci yarıda bizim adımıza en önemli kriter içeride oynayacağımız 8 maçın tamamını kazanmak olacaktır. Bunu da başarmak için taraftarlarımızın çok büyük desteğine ihtiyacımız var. İç sahada oynayacağımız her maç bir final ve bayram havasında geçecektir. İnşallah ikinci yarıda gerekli performansı sahada gösterip bu sezonu şampiyon olarak tamamlayacağız" diye konuştu.
TARAFTARIN DESTEĞİ ŞART
Başarılı sonuçların ve liderliğin devam etmesiyle şehrin kendilerine inandığını ve bir hareketliliğin yaşanmaya başladığını belirten kaptan Tayfun Türkmen, sözlerine şöyle devam etti: "İç saha maçları kayıpsız geçmemiz gereken maçlar. Onun içinde hem bize moral olması adına hem de rakip takımı demoralize etme adına taraftarlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Şehrin havaya girmesi tabiki bizi mutlu ediyor. Bayrakların asılmaya başladığını görüyoruz. Bu hem şehrin ileri gelenlerin Konyaspor'a desteklerini arttırmaları hem de şehrin inanmışlığının gösterilmesi adına faydalı olacaktır. Bunun devamının geleceğine inanıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.
BOLU HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR
Öte yandan, Bank Asya 1.Lig'in 13.haftasında 22 Kasım Pazar günü Boluspor'u konuk edecek Konyaspor, hazırlıklarını Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri'nde Teknik Direktör Hüsnü Özkara gözetiminde yaptığı çift kale maç ile sürdürdü. Umut Kekilli ile Erdal Kılıçaslan'ın katılmadığı, Recep Öztürk ve Branimir Poljac'ın ise takımdan ayrı düzkoşu yaptıktan sonra tesislere geçtiği antrenman, ısınma hareketleri ile başladı. Futbolcular, daha sonra çift kale maç yaptı. Çift kale maç sırasında sakatlanan Eser Yağmur ve Ramazan Kahya antrenmanı bıraktı. Konyaspor, 22 Kasım Pazar günü Boluspor ile sahasında oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bugün saat 17:30'da yapacağı antrenmanla devam edecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.