Tatarlar Tepreş Şenliğinde buluşuyor

Tatarlar Tepreş Şenliğinde buluşuyor

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesince düzenlenen Tepreş Şenliği, bu sene Sarayönünün Konar Köyünde yapılacak.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Konya Şubesi’nce düzenlenen Tepreş Şenliği, bu sene Sarayönü’nün Konar Köyü’nde yapılacak.

Konya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, yaptığı açıklamada, Tepreş’in “bahara uyanmak, baharın müjdecisi” anlamına geldiğini belirterek “Kırım Tatarları olarak bu seneki Tepreş Şenliği’ni 29 Mayıs 2011 Pazar günü Sarayönü İlçesinin Konar Köyü’nde gerçekleştireceğiz. Saat 10.30’da başlayacak şenlikte geleneksel tatar yemekleri de yarışacak. Ayrıca Kırım kuşak güreşi, ip çekme ve çuval yarışı, Kırım Halk Oyunları ile şarkı ve türküleri de yer alıyor. Şölenimiz ödül töreni ve kaytarma ile son bulacak” dedi.

Tepreş Şenliği’ne, Konya merkez ve ilçeler ile belde ve köylerde yaşayan bütün Tatarları davet eden Başkan Kaçar, “Şenlikler, insanlarımızın kaynaştığı, gönüllerin buluştuğu ve hoş sohbetlerin yapılarak hasret giderildiği sosyal ve kültürel ortamlardır. Gönüllerin tepreşmesi dileğiyle bütün Tatarları şenliğimize katılmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.