Taşkent’te aşure ikram edildi

Taşkent’te aşure ikram edildi

Taşkent’te birlik ve beraberlik içerisinde organize edilen ve aşure günü Gönül Bağı Derneği, Taşkent Müftülüğü, İmam Hatip Lisesi ve Taşkent Belediye Başkanlığının müşterek organizesi ile bir aşure günü icra edildi.

Gönül Bağı Derneğinin öncülüğünde, Taşkent Müftülüğü, İmam Hatip Lisesi ve Taşkent Belediye Başkanlığının müşterek hazırladığı aşure programı Taşkent yeni camiinin önünde yapıldı. Aşure programına Taşkent Kaymakamı Taner Bircan, Taşkent Belediye Başkanı Ali ihsan Camgöz, Taşkent Müftüsü Mustafa Bilgiç, Garnizon Komutanı Turan Özer, Emniyet Amiri Mevlüt Koşar, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gencer, Gönül Bağı Dernek Başkanı Ahmet Zengin, kamu kurum amirleri ve halkın katılımı ile gerçekleşti. Taşkent Kaymakamı Taner Bircan, “Bu aşure geçmişten bu güne kadar gelenek ve göreneklerimizde var olup unutulmaması gereken bir ikramdır, umarım ki bundan sonra bu gelenek ve göreneklerimizi sivil toplum örgütleri ve siz değerli katkı sağlayan kurum ve kuruluşlar bundan sonraki yıllarda da böyle güzel ikramlarda bulunmak suretiyle insanları bir araya getirir. Topluca ikramlarda kardeşliği pekiştirir. Bu günkü aşuremiz vatanımıza milletimizi hayırlar getirmesini dilerim” dedi.
Taşkent Müftüsü Mustafa Bilgiç’in duasının ardından Kaymakam Taner Bircan aşure kazanının kapağını açarak ikramı başlattı. Minibüsle ev ev dolaşarak aşure ikramı yapıldı. Daha sonra Taşkent Lisesi Taşkent İmam Hatip Lisesi ve Muzaffer Özcan İlköğretim Okulu’nda bulunan öğrencilere aşure ikram edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum