Taşınmaz Kültür Varlığı Sahiplerine Onarım Desteği

Taşınmaz Kültür Varlığı Sahiplerine Onarım Desteği

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik' kapsamında, taşınmaz kültür varlığı sahiplerinin müracaatla gelecek yıl için onarımı amacıyla yardım alabileceğini...

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik' kapsamında, taşınmaz kültür varlığı sahiplerinin müracaatla gelecek yıl için onarımı amacıyla yardım alabileceğini duyurdu. Bunun için istenen belgelerle birlikte proje yardımı için 26 Eylül 2014, proje uygulama yardımı için ise en geç 26 Aralık 2014 tarihi mesai saati bitimine kadar Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvurulması gerekiyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden, 2015 Yılı Proje ve Proje Uygulama Yardımları konusunda bilgilendirme açıklaması yapıldı. Açıklamada, 15.07.2005 tarihli ve 25876 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik' kapsamında, 2015 yılı proje yardımları için il kültür ve turizm müdürlüklerine son başvuru tarihinin 26 Eylül 2014, proje uygulama yardımları için ise 26 Aralık 2014 olarak belirlendiği duyuruldu. Bu nedenle Kayseri dahilinde özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının bakım ve onarımlarına yönelik 2014 yılı proje ve proje uygulamaları yardımından yararlanmak isteyenlerin, bir dilekçe ile ilgili yönetmeliğin 6. ve 7. maddelerinde belirtilen belgelerle birlikte proje yardımı ve proje uygulama yardımı için buşvurmaları gerektiği ifade edildi.

Proje yardımı başvurularında istenen belgeler şöyle: Yardım talebi başvurusu, T.C Kimlik numarası beyanı, kanuni tebligat adresi ve iletişim bilgisi, mal sahibi adına yapılacak başvurularda noter onaylı vekaletname ve/veya veraset ilamı, taşınmaza ilişkin tescil kararı ve varsa tescil fişi, başvuru tarihi itibariyle son üç ayda alınmış mülkiyet belgesi, taşınmazın kadastral durumunu gösteren belge, projenin kapsamına, işin bitirilme süresine, yapı alanına ve yaklaşık maliyetine ilişkin mimar veya ilgili mühendislerce hazırlanan rapor (yaklaşık maliyet başvurunun yapıldığı yılın birim fiyatları ile hazırlanmalı, raporda kapalı alan, açık alan (avlu, açık teras, topografik ölçüm gerektiren açık alanlar v.b) ve üzeri kapalı teraslar ayrı ayrı belirtilmeli. Ayrıca, yaklaşık maliyette rölöve, restitüsyon ve restorasyon proje bedelleri ayrı ayrı icmal şeklinde belirtilmeli.) Dijital ortamda ve basılı olarak yapının içini, dışını ve çevresini gösteren, net çekilmiş fotoğraf albümü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.