Taşeron İşçiler Kadro İstedi

Taşeron İşçiler Kadro İstedi

Kamuda çalışan taşeron işçiler, Giresun 'dan sonra 2. mitinglerini Sivas 'ta gerçekleştirdi

Kamuda  çalışan  taşeron işçiler,  Giresun 'dan sonra  2. mitinglerini  Sivas 'ta  gerçekleştirdi . Mevlana  miting  alanında   toplanan  taşeron işçiler ve  aileleri , hükümete seslenerek taşeron işçiliğin  kaldırılması  ve kadroya alınmaları çağrısında  bulundu .

Miting  ilk  olarak mehter takımının  konseri  ile  başladı . Taşeron  işçi  Bahattin  Yaşar , bestelediği 'Kadromuzu  İstiyoruz '  isimli  şarkısıyla  büyük  alkış  aldı .

Mitinge  Cumhuriyet   Halk   Partisi  ( CHP )  Sivas   Milletvekili  Malik Ejder Özdemir,  Milliyetçi   Hareket   Partisi (MHP)  İl  Başkanı Kürşad Ergün, Kamu-Sen  İl   Temsilcisi  Muzaffer Karadağ,  Türk - iş   İl   Temsilcili   Zeki Ekici,  Sağlık -Sen  İl  Başkanı Efe Zileli ile KESK  Şubeler   Platformu   adına   Elif   Karadeniz  de  katılarak destek   verdi .

Daha   sonra  kürsüye gelen  CHP   Sivas   Milletvekili  Malik Ejder Özdemir, “Hak mücadelesinde emek mücadelesinde bir Sivas  milletvekili  olarak sonuna kadar sizin bu haklı davanızın sonuna kadar yanınızda olduğumu ifade etmek üzere buradayım. Modern kölecilik olarak tarif edilen bu taşeron ayıbına  Türkiye 'nin son vermesi gerekiyor." dedi.

İşçi Dernekleri Federasyonu Başkanı Abdülaziz Özen ise 2004 yılından beri ilk defa toplanan işçi meclisi hazırlık toplantısına katıldıklarını hatırlatarak, "Sosyal taraf olarak o masadaydık. Sizlerin bütün sorunlarını bütün dertlerini sizler adına bütün raporlara işlettik ve bu raporlar bugün Çalışma Bakanı ile Sayın Başbakan'ın önüne gelecek sizin sorunuza bakalım ne diyecekler.” şeklinde konuştu.

"İLLA SURİYE'DEN Mİ GELELİM?"

KİDEF Genel Başkanı Adem Kuru ise “Eğer meydana indiysek bunun suçlusu biz değil, bunun suçlusu bizi meydanlara indirenlerdir.” diyerek, şöyle devam etti: “Hangi insan 800 TL ile geçiniyor. Kim 800 TL ile eşini, çocuğunu geçindirebiliyor. Ev kirasını, mutfak masrafını ve faturaları ödeyebiliyor. Nerede bu sosyal devlet anlayışı. İlla Suriye'den mi gelelim. İlla dağdan mı inelim, hakkımızı almak için. Sosyal taraf arıyorsan işçi burada, sendikalar burada. Masaya oturup bu sorunu hep beraber çözelim.”

3 ÇOCUK İÇİN KADRO TALEP ETTİ

Başbakan'ın 3 çocuk isteğine atıf yapan ve alandaki pankartı gösteren Adem Kuru, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, “Tamam 3 çocukta yapalım. 4 ve 5 çocukta yapalım. Bu ülke çoğalsın, genç nüfus artsın. Ama bizlere kadroyu verirse 3 çocuk için söz veriyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından miting halayların çekilmesi ile olaysız bir şekilde sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.