Taş Ocağındaki Patlamalardan Bezen Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı

Taş Ocağındaki Patlamalardan Bezen Köylüler Yolu Trafiğe Kapattı

Erzincan merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçeliköy’deki taş ocağından zarar gördüğünü savunan köylüler evlerinin ve arazilerinin hasar görmesi nedeni ile karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı. Jandarmanın olay yerine gelmesine...

Erzincan merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunan Bahçeliköy’deki taş ocağından zarar gördüğünü savunan köylüler evlerinin ve arazilerinin hasar görmesi nedeni ile karayolunu traktörlerle trafiğe kapattı. Jandarmanın olay yerine gelmesine rağmen köylüler yolu açmadı. Arazilerin toz ve taş içerisinde kaldığını, evlerinde çatlaklar meydana geldiğini belirten köylüler, firma yetkilisinin hasarı tazmin edeceği sözü vermesi üzerine 2 saat sonra yolu açtı.

Ürünlerinin hasar gördüğünü söyleyen köy sakini Rıfat Sanatsun, “Damlama çektik kavun diktik, domates diktik, biber diktik, bu kime satılacak bu toz da. Buradaki taş ocağına sebep patlatma yapıyorlar. Ne bir tane ürünümüz kaldı, ne de evlerimiz. Evlerimizde çok büyük hasar var. Ürünler toz, biz bunları hiç kimseye satamayız. Bu kadar emeğimiz heba oldu. Patlatma yapmayacağız dediklerine rağmen yine patlatma yapıyorlar. Sürekli bu tekrarlanıyor. Bu ürünler sadece zarar. Bunları kimseye satamazsın bu şekilde, tozlu bir şekilde. Evler aynı kez, evlerde büyük büyük çatlaklar oluşuyor.” dedi.

Bir başka köy sakini Cihat Evcan ise; “Bu gördüğünüz taş ocağı yıllardır bize zarar veriyor. Burada cumhurbaşkanlığı makamına raporlar var. Bu taş ocağı yıllardır devam ediyor. Giden valimiz, burada taş ocağı kanuni değil, 8 kilometre yukarıda yeri var. Eda’nın yanında yeri var, dedi. Oradan alınacak dedi ve yıllardır devam ediyor. Bizim beldemizde yerleşim yeri yok, kalmadı. Tarım sahası kalmadı. Yukarıda sulama tünelimiz var patladı. Su getiremiyoruz. Burada rant kimin elinde, kimin cebinde. Burada bu taşocağı yıllardır alıyor. Bu daha binde bir zarar. Ama hiçbir yetkili gelip de bunlara sizin yeriniz yukarıda, buradan taş almayacaksınız, demediler.” dedi.

Evi hasar gören Muhlis Şahin ise 7 şiddetinde deprem yaşadıklarını söyleyerek, “Taş ocağında yapılan patlamalar sonucu; burada 7 şiddetinde, 6 şiddetinde devamlı depreme maruz kalıyoruz. Bu nedenle evimizin çatlayanları harabe haline gelmiştir. Patlama devam ettiği sürece evlerimizde devamlı hasarlar büyüyor.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.