Tarsuslular Hem Üzümlerini Tanıttı Hem Eğlendi

Tarsuslular Hem Üzümlerini Tanıttı Hem Eğlendi

Mersin’in Tarsus ilçesinde her yıl hasat döneminde düzenlenen 33. Üzüm ve Kültür Festivali yapıldı. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in yanı sıra yerel sanatçıların da konser verdiği festivalde çeşitli yarışmalar düzenlendi. Tarsus...

Mersin’in Tarsus ilçesinde her yıl hasat döneminde düzenlenen 33. Üzüm ve Kültür Festivali yapıldı. Ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in yanı sıra yerel sanatçıların da konser verdiği festivalde çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Tarsus Üzüm ve Kültür Festivali 27 Aralık Stadı'nda yapıldı. Çiftçilerin sorunlarının dile getirilmesi, bilinçlendirilmesi ve özellikle Tarsus yöresine özgü üzüm çeşidi ‘Tarsus Beyazı’nın tanıtılmasının amaçlandığı festivalde ‘Üzüm Kraliçesi’ ve ‘En iyi bağcı’ yarışmaları yapıldı. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Festivalde sanatçı Ferhat Göçer ve Ankaralı Ayşe sahne aldı.

Etkinlik, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer'in konuşması ile başladı. Protokol konuşmalarından sonra üzüm güzeli seçildi. Üzüm güzeli Ulaş köyünden Ayşe Hilal Durmaz oldu. Durmaz’a buzdolabı hediye edildi. 2. Çiriştepe köyünden Elif Can, 3. Güzel Cinköy’den Şevval Kara oldu. En iyi Bağcı Çiriştepe köyünden Ekrem Malkara seçildi. Sadık Erkılınç ikinci, Cumali Yılmaz üçüncü oldu. Ardından Ankaralı Ayşe ve Ferhat Göçer konser verdi.

Festivale MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Haydar Çelik, çiftçiler ve halk katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.