Tarihi, sanatla günümüze taşıdılar

Tarihi, sanatla günümüze taşıdılar

Selçuk Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olan Özcan Özkarakoç ile Şehit bayan Pilot Ayfer Gök İlköğretim Okulu Resim-iş öğretmeni Mehmet Aşçı’nın hazırlad

Serginin sahiplerinden Özcan Özkarakoç, 30 Mart tarihine kadar açık kalacak serginin 35 adet yağlı boya tekniği ile yapılmış resim, 9 adet heykel ve 11 adet özgün baskıdan oluştuğunu belirtti. Sergi için hazırlıklara yaklaşık bir yıl önce başladıklarını dile getiren Özcan Özkarakoç, “Özgün eserler ortaya koyabilmek uzun bir zaman süreci gerektiriyor. Bir sanat eseri oluşturabilmek için günler, belki haftalarca uğraştığınız dahi olabiliyor” dedi.

Türk kütür tarihinin değerlerinin sanatla günümüze taşımak için ‘Tarihin Tanıkları’ adını verdikleri resim ve heykel sergisini açtıklarını kaydeden Özkarakoç, Türk insanının kültür tarihinde tarihsel kimlikleri ortaya koyabilen simgelere ve motiflere yer vermeye özen gösterdiklerini bildirdi. Yüzyıllar boyunca değerini kaybetmeyen ve ilk bakışta Türk kimliğini ortaya koyan motifleri günümüze aktardıklarını söyleyen Özkarakoç, “Resimlerde Mehmet Aşçı hocamız yağlı boya tekniğini kullandı. Ben de heykellerimde zıtlıklara yer vermek istedim. Bu amaçla sert bir malzeme olan metal ile yumuşak seramik çamurunu kullandım. Bu da görsel bir zenginlik kattı” dedi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.