Tarihi Handa 7 Bin Kişiyle İftar

Tarihi Handa 7 Bin Kişiyle İftar

Aksaray'daki tarihi Sultanhanı'nda 7 bin kişinin katıldığı iftarda Gazze ve İslam alemi için dua edildi

AKSARAY (AA) - Anadolu'daki en büyük Selçuklu kervansarayı olarak nitelendirilen Aksaray Sultanhanı'nda 7 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, iftar programı sonrasında, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkla işbirliği içinde iftar programı organize ettiklerini söyledi.

Ata yadigarı handa iftar düzenlediklerini belirten Solak, 1229 yılında Alaaddin Keykubat zamanında yapılan iftarda yaklaşık 7 bin kişinin iftar açtığını söyledi.

Uzun yılların ardından ilk defa Sultanhanı Kervansarayı'nda ezan okunduğunu kaydeden Solak, şöyle konuştu:

"Sultanhanı Belediye Başkanlığına seçildikten sonra bu gibi organizasyonlara her zaman destek vereceğimizi söylemiştik. Bugün bir ilki burada yaşıyoruz. Tarihi kervansarayımızda işlevini kaybetmesinin ardından uzun yıllar sonra ilk defa ezan okundu, erkekler ve kadınlar teravih namazı kıldı. Bu gibi organizasyonlar birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendiriyor. Bugün buradan Gazze'de bombalar altında iftar yapanlara dualarımızı gönderiyoruz. Suriye'nin, Arakan'ın, Doğu Türkistan'ın, Kırım'ın duaya ihtiyacı var. İslam aleminin sorunları için el açıyoruz."

Solak, organizasyonda emeği geçen Sultanhanı imamlarına ve halkına teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.