Tanrıkulu, Erdoğan'ın yargı çıkışını eleştirdi

Tanrıkulu, Erdoğan'ın yargı çıkışını eleştirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ''Hem yargıya müdahale edip hem de yargı bağımsızlığından söz edilemeyeceğini'' belirtti.

Tanrıkulu, yazılı açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun tutukluluk sürelerinden yakındığını hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'ın, ''Bu kadar tutuklama olursa buna cezaevi mi dayanır?'' dediğini belirten Tanrıkulu, ''Ama doğru soru bu değil. Doğru soru; bu kadar haksızlığa hangi vicdan, hangi insan, hangi rejim dayanır şeklinde olmalı'' görüşünü savundu.

''İşine geldiğinde yargıya müdahale etmekten çekinmeyen Başbakan, bir yandan da yargı bağımsızlığından dem vuruyor. Ama aynı anda hem yargıya müdahale edip hem de yargı bağımsızlığından söz edemezsiniz'' ifadelerini kullanan Tanrıkulu, şunları kaydetti:

''Şimdilerde uzun tutukluluk süresinden yakınan Sayın Başbakan, nasıl bir canavar yarattığının farkına varmış ve bu canavara sahip çıkma cesareti gösterememiştir. Daha düne kadar cezaevleri projelerinden söz eden, Diyarbakırlılara yeni cezaevi müjdesi vermeyi maharet sayan Başbakan, hapishanelerin tıklım tıklım dolduğunu yeni öğrenmiş gibi davranarak toplumu aldatacağını sanıyorsa yanılıyor. Çünkü daha dün mahkumlar Kayseri'de cezaevi aracında, Şanlıurfa'da koğuşta cayır cayır yanarken; Pozantı, Osmaniye, Şakran, Mardin, Diyarbakır başta olmak üzere tüm cezaevlerinde işkence ve tecavüz vakaları yaşanırken bu ülkeyi yine aynı Başbakanın yönettiğini unutmadı bu halk.

Başbakan dün yaptığı açıklamalarla; kendisini eleştirdiği ya da kendisine muhalefet yaptığı için içeri attırdığı öğrencilerden, avukatlardan, doktorlardan, gazetecilerden, siyasetçilerden; kısacası haksız yere tutuklanan, tutuksuz yargılanabilecekken içeri atılmış olan herkesten özür dilemelidir. Aynı Başbakan özel mahkemelerle yeni bir rejim canavarı yarattığı için tüm halkımızdan özür ve af dilemeli ve vakit kaybettirmeksizin bu telafisi zor hatasını düzeltme yoluna gitmelidir.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.