Taksicilerin Can Güvenliği Kamera Ve Acil Durum Butonu İle Sağlanacak

Taksicilerin Can Güvenliği Kamera Ve Acil Durum Butonu İle Sağlanacak

Adana’da taksici cinayetleri ve taksilerde meydana gelen olumsuz olayları önlemek amacıyla ticari taksiler kameralarla donatılıyor. Herhangi bir olumsuz olaydan emniyet güçlerinin haberdar olması için taksilere acil durum butonu konuldu. Bu sayede...

Adana’da taksici cinayetleri ve taksilerde meydana gelen olumsuz olayları önlemek amacıyla ticari taksiler kameralarla donatılıyor. Herhangi bir olumsuz olaydan emniyet güçlerinin haberdar olması için taksilere acil durum butonu konuldu. Bu sayede en ufak olumsuz bir olay anında emniyete rapor ediliyor. İlde şimdiye kadar 400 ticari taksiye kamera ve acil durum butonu konulurken, bir ay içerisinde tüm ticari taksiler bu aksamla donatılacak. Suça karşı caydırıcılığı olan kameraların, mobese görevi de görerek çeşitli olayların aydınlatılmasına da katkı sağlaması bekleniyor.

Adana Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksicilerin can güvenliğini sağlamak için ticari taksilere kamera ile donatıyor. İl genelinde 400 ticari taksiye kameraları takılırken, acil durumlar için de acil durum butonu konuluyor. Herhangi bir tehlike durumunda şoförlerin acil durum butonuna basması halinde uydu üzerinden aracın bilgileri emniyete ulaştırılarak durumdan haberdar ediliyor. Sistemi ticari taksiler üzerinde kuran Sega Elektronik- Güvenlik Hizmetleri sahibi Mehmet Görgün, taksici esnafın hayatı riskinin diğer meslek gruplarına göre daha fazla olduğunu belirterek, amaçlarının taksicilerin can güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Konulan kamera ile araca binen insanların eşkallerinin kayıt altına alındığını vurgulayan Görgün, "Hem iç hem de dış kamerayla dışarıda ve içeride olan biteni sesli olarak kayıt altına alıyoruz. Bu sistemden sonra suç oranında çok büyük bir düşüş olacağını düşünüyoruz. Çünkü taksiciler için en büyük riskler şu anda risk olmaktan çıktı." dedi.

Herhangi bir tehlike durumunda acil durum butonuna basılması halinde aracın konum bilgisinin emniyete iletildiğinin altını çizen Görgün, "Böylece güvenlik güçleri harekete geçebiliyor. Adana’da 400’ün üzerinde araç bu şekilde şu an koruma altında. Sayı hızla artıyor. Sistemle ilgili altyapı bizim kendi mühendislerimiz tarafından geliştirildiği için bu sistemin ilerleyen zamanlarda başka illerde de kurulumunu gerçekleştireceğiz." bilgisini verdi.

Taksici Hasan Özkan ise araç takip cihazı ve kameraların kendi korumaları için olduğunu vurgulayarak, "Ani bir durumlarda hem aracın ön tarafını hem de aracın iç kısmını alan çift kamera sistemi bulunuyor. Acil buton düğmesi de elimizin altında bulunuyor. İstediğimiz anda o düğmeye bastığımızda, tehlike anında aynı anda bizim sinyalimiz Sega’ya gidiyor, Sega da direkt emniyete bildiriyor. Aynı anda emniyet bizi çeviriyor zaten. Gün içerisinde veya gece belirli zamanlarda güvenlik şirketi bizi arıyor, ‘şu anda şurada seyrediyorsunuz, doğru mudur?’ diye, bizi devamlı kontrol altında tutuyorlar. Şahsen çok memnunuz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.