Tacikistan’da Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 6 Aday Yarışacak

Tacikistan’da Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 6 Aday Yarışacak

Tacikistan’da 6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde 6 aday yarışacak. Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu(MSK), cumhurbaşkanlığı aday adaylarının topladıkları imzaları teslim etme süresini bu sabah sonlandırdı.

Tacikistan’da 6 Kasım'da yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerinde 6 aday yarışacak. Tacikistan Merkez Seçim Komisyonu(MSK), cumhurbaşkanlığı aday adaylarının topladıkları imzaları teslim etme süresini bu sabah sonlandırdı. MSK, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 6 adayın gereken şartları yerine getirdiğini duyurdu. Böylece mevcut Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın seçimlerdeki rakipleri; Sosyalist Parti adayı Abduhalim Gaffarov, Komünist Parti adayı İsmail Talbakov, Demokrat Parti adayı Saidcafar İsmanov, Ekonomik Reformlar Partisi adayı Alim Babayev ile Çiftçiler Partisi adayı Talibek Buhariyev oldu.

EN GÜÇLÜ ADAY SEÇİME KATILAMIYOR
Ancak, Rahman’ın seçimlerdeki en önemli rakibi olması beklenen muhalefet parti adayı Aynihal Babanazarova seçimlere katılabilmesi için gerekli imzaları toplayamadığı belirtiliyor. Tacikistan İslami Uyanış Partisi ile ülkedeki bazı sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Tacikistan Reform Güçler Birliği’nin adayı olan insan hakları savunucusu Aynihal Babanazarova, ilk kadın başkan adayı olarak kayıtlara geçmişti.
Aynihal Babanazarova ve ekibi, gerekli 201 bin imzayı toplayamadı. Seçimlerine en güçlü adaylarından biri olarak gösterilen Aynihal Babanazarova konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, hükümeti eleştirdi. Babanazarova, hükümetin imza toplamasında kendilerine baskı uyguladığını ve bu nedenle gereken imza sayısına ulaşamadıklarını belirtti.

RAHMAN 4. DÖNEMİNE GİDİYOR
İmamali Rahman, dördüncü kez cumhurbaşkanı seçilmek üzere resmen aday oldu. 1994 yılında ülkenin başına geçen Rahman, 19 yıldır devlet başkanı görevini yürütüyor. Bu seçimlerin de favorisi olan Rahman’ın seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.