Tacik Basını: Türk Halkı İlk Kez Cumhurbaşkanını Seçti

Tacik Basını: Türk Halkı İlk Kez Cumhurbaşkanını Seçti

Cumhurbaşkanı seçimleri Tacik basının da geniş yer buldu. Tacikistan'ın resmi haber ajansı Hovar, bu seçimleri "Türkiye ilk kez doğrudan cumhurbaşkanı seçimlerine ev sahipliği yaptı" başlığıyla verdi. Haberde, ülkede ilk kez cumhurbaşkanını...

Cumhurbaşkanı seçimleri Tacik basının da geniş yer buldu.

Tacikistan'ın resmi haber ajansı Hovar, bu seçimleri "Türkiye ilk kez doğrudan cumhurbaşkanı seçimlerine ev sahipliği yaptı" başlığıyla verdi. Haberde, ülkede ilk kez cumhurbaşkanını halkın seçtiği kaydedildi. Tacik ajansın Türk basınına dayandırarak verdiği haberde, mevcut Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52'ye varan oy oranı ile cumhurbaşkanı seçildiği belirtildi. Ayrıca haberde, seçimin katılım oranı ve ne kadar seçmenin oy kullandığı yönündeki bilgiler de yer aldı.

Tacikistan'ın diğer ajansları ise seçimleri "Erdoğan cumhurbaşkanı seçimini kazandı" başlığıyla verdi. Ajanslar, Erdoğan'ın ilk defa halk tarafından seçilen bir cumhurbaşkanı olduğunu ve daha önce bu ülkede cumhurbaşkanın parlamento tarafından seçildiği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.