Tabıd, Abd Ve Kanada'daki Türk İşadamlarını Bir Araya Getirdi

Tabıd, Abd Ve Kanada'daki Türk İşadamlarını Bir Araya Getirdi

ABD ve Kanada’da yaşayan Türk işadamları Türk-Amerikan İş Kalkındırma ve Geliştirme Konseyi’nin (TABID) düzenlediği 1.

ABD ve Kanada’da yaşayan Türk işadamları Türk-Amerikan İş Kalkındırma ve Geliştirme Konseyi’nin (TABID) düzenlediği 1. Kuzey Amerika İş Adamları Buluşması'nda biraraya geldi. Programa katılan 400 işadamı sektörel konularda görüş alışverişinde bulundu.

Programda bir konuşma yapan Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, ABD'de bulunan işadamlarına özellikle Meksika ve Kanada ülkelerini yatırım konusunda hedef olarak gösterdi. TUSKON olarak her zaman tecrübelerini aktarmaya hazır olduklarını ifade eden Meral, işadamlarının hem Türk hem de Amerikalı kimliklerini kullanarak başka ülkelerde yatırım yapmayı düşünmesi gerekdiğini belirtti. ABD ekonomisinin güçlü kalmaya devam edeceğini vurgulayan Tuskon Başkanı, katılımcılara şunları söyledi: “Sizler daha çok gençsiniz. Dünya’da çok küçük. ABD’nin etrafındaki ülkelerde farklı yatırımlar arayışına girebilirsiniz. Bunun için gezip, yatırım fırsatlarını iyi kollamanız gerekir. Bu konuda TUSKON olarak elimizden geleni size sunmaya hazırız.”

Meral, ABD’de güçlü bir işadamı grubu olduğunu ve bunların ülkedeki istihdamı arttırmayı ve ekonomiye destek vermeye çalıştıklarını belirterek , “Yapılan ekonomi toplantılarını kaçırmayın. Özellikle bizim düzenlediğimiz zirvelerde tanıştığınız işadamları ile irtibatınızı devam ettirin.” önerilerinde bulundu. Programda TUSKON tanıtım filmi katılımcılara izletildi.

TABID Genel Başkanı Celil Yaka ABD ve Kanada genelinde 400'e yakın işadamının bir araya gelerek yatırım konusunda görüş alışverişinde bulunduğunu söyledi. Kaya, dernek olarak Türk işadamlarının ABD’deki potansiyeli gördüklerini bundan sonra ülke genelinde sektörel toplantıların devam edeceğini söyledi. Programın kapsamında Amerika’nın değişik bölgelerinden ve Kanada’dan gelen konsey temsilcileri bulundukları bölgelere dair genel bilgiler ve iş potansiyelini anlatan birer sunum yaptılar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.