Suyu Alev Alev Yanan Çeşme İlginç Görüntüler Oluşturuyor(özel)

Suyu Alev Alev Yanan Çeşme İlginç Görüntüler Oluşturuyor(özel)

Azerbaycan'da suyu yanan çeşme görenleri hayrete düşürüyor. Ülkenin güneyindeki Lenkeran- Astara şehirleri arasındaki yol üzerinde yer alan ve suyunun şifalı olduğuna inanılan çeşme, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri.

Azerbaycan'da suyu yanan çeşme görenleri hayrete düşürüyor. Ülkenin güneyindeki Lenkeran- Astara şehirleri arasındaki yol üzerinde yer alan ve suyunun şifalı olduğuna inanılan çeşme, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeri. Yolda geçen herkes şifa bulmak için yanan çeşmeden bir bardak su içmemeden geçemiyor.

İçerisinde kükürt ve doğal minerallerin bulunduğu bildirilen çeşmenin suyunun böbrek ve mide hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Şarıl şarıl akan suyun yandığını görmek için çağmak ya da kibrit çakmanız yeterli. Suyun aktığı üzerinden kabarcıklar halinde çıkan kükürt karışımlı gazın ateşle temas etmesi yeterli . Ateşle temasına kadar normal çeşmelerden akan sudan farkı olmayan su, ateşle temas ettiği anda doğasına ters olarak yanmaya başlıyor. Yetkililer, aslında yananın su olmadığını alev alan maddenin suyla birlikte yer yüzüne çıkan gaz olduğu söylüyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.