SÜ'ye tekvandoda 2 altın ve 1 gümüş madalya

SÜ'ye tekvandoda 2 altın ve 1 gümüş madalya

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası ve 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, 3. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası ve 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando  Turnuvası’nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı.

Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından Antalya’nın Belek ilçesinde düzenlenen şampiyonada SÜ BESYO Spor Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Rukiye Yıldırım 49 kilogramda altın madalya, 3. sınıf öğrencisi Durdane Altunel de 57 kilogramda gümüş madalya kazandı.

Aynı tarihlerde gerçekleşen 2. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası’nda ise 49 kilogramda Yıldırım, 2. kez altın madalya kazandı. Milli tekvandocu Yıldırım, hem şampiyona hem de turnuvada kazandığı 2 altın madalya ile Rio Olimpiyatları öncesi 20 tam puanı hanesine yazdırmayı başardı.

Türkiye’yi temsil eden öğrencilerinin bu başarılarıyla gururlandıklarını ve çok mutlu olduklarını söyleyen SÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nizamettin Çiftçi, "Ülkemizi uluslararası spor şampiyonalarında ve turnuvalarda başarıyla temsil eden öğrencilerimizi ve hocalarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin, bundan sonraki şampiyonalarda ve Rio Olimpiyatları’nda da başarılarını devam ettireceklerine inanıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.