Suudi Arabistan’dan Afganistan’a 194 Ton Gıda Ve Eşya Yardımı

Suudi Arabistan’dan Afganistan’a 194 Ton Gıda Ve Eşya Yardımı

Suudi Arabistan, Afganistan mültecilerine 194 ton gıda ve eşya yardımında bulundu.Başkent Kabil’de düzenlenen basın toplantısında Suudi Arabistan Kabil Büyükelçisi Mesfer Al-Ghaseb ile Afganistan Mülteci Bakanlığı Yardımcısı Abdul Samet...

Suudi Arabistan, Afganistan mültecilerine 194 ton gıda ve eşya yardımında bulundu.

Başkent Kabil’de düzenlenen basın toplantısında Suudi Arabistan Kabil Büyükelçisi Mesfer Al-Ghaseb ile Afganistan Mülteci Bakanlığı Yardımcısı Abdul Samet Hami iki ülke arasında yapılan yardım anlaşmasını imzaladı.

Basın toplantısında Hami, 194 tonluk yardımın pirinç, yağ, hurma, çadır ve battaniyeden oluştuğunu söyledi. Ülkede kış mevsiminin yaklaştığına dikkat çeken Hami, yardımların evleri olmayan mültecilere dağıtılmak üzere verildiğini kaydetti. Ayrıca Hami, gıda ve eşyalardan bir kısmının ülkeye ulaştığını, kalanların da kış gelmeden ulaşacağını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını açıkladı.

Öte yandan, Al-Ghaseb de “Bu yardımlar ülkemiz tarafından Afganistan mültecilerinin az da olsa ihtiyaçlarını giderilmesi için yapılmıştır. Kış mevsimi geliyor ve evi barkı olmayanlar zor durumda kalmasın diye bu yardımlar yapıldı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.