Susiç'ten Merhaba'ya özel röportaj

Susiç'ten Merhaba'ya özel röportaj

Bosna-Hersek'i tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na götürerek tarihe geçen Saffet Susiç, Merhaba'ya konuştu.

Bosna-Hersek'i tarihinde ilk defa Dünya Kupası'na götürerek tarihe geçen Saffet Susiç, Merhaba'ya  konuştu. Bir dönem Konyaspor'da da görev yapan Susiç, “Türkiye'de 5 takım çalıştırdım. Türkiye'deki en güzel günlerimi Konyaspor'da geçirdim. Dünya Kupası'nda  Türk halkının bize destek vermesini istiyoruz” dedi

SUSİÇ VE BALİÇ İKİLİSİ DESTEK İSTİYOR
Tarihinde ilk kez Dünya Kupası’nda mücadele etmeye hak kazanan Bosna Hersek’te nefesler tutuldu. Bosna Milli Takımı’na Brezilya vizesini aldırmayı başaran Safet Susiç ise finaller öncesi yazarımız Ömer Tipura aracılığıyla Merhaba'ya konuştu. Saffet Susiç, 2005-2006 sezonunda Konyaspor'u da çalıştırdı. Konyaspor, Saffet Susiç döneminde ligi 6. sırada bitirerek, önemli bir başarı yakalamıştı. Bir dönem Konyaspor'da birlikte görev yapan Saffet Susiç ve Elvir Baliç, Bosna-Hersek'e tarihi bir zafer kazandırdı.  

BREZİLYA'DA BOSNA İÇİN SAVAŞACAKLAR
Yıllarca süren acımasız soykırıma rağmen futbolda adeta devrim yapan  Bosnalılar, 2014 Dünya Kupası finallerine odaklandı. Bosna-Hersek Milli Takımı’nın elde ettiği bu tarihi zaferin mimarı ise 1980'lerin unutulmaz golcüsü “Pape” lakaplı golcüsü hiç şüphesiz Safet Susiç.Bosna-Hersek Milli takımı Saffet Susiç ve Elvir Baliç ikilisiyle birlikte yeniden küllerinden doğdu. Savaşın çocukları Edin Dzeko, Misimoviç, Hayroviç, Spahiç' gibi isimler ülkeleri için Brezilya'da mücadele edecek.

**Bosna-Hersek Milli Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'ndaki hedefi nedir?
-Dünya Kupası'ndaki ilk hedefimiz bu başarımızın bir tesadüf olmadığını göstermektir. Bu yüzden Dünya Kupası'na katılmamız bir kaza veya tesadüf değildir.  Grubumuzda güçlü takımlara karşı oynayacağız. Bu gruptan çıkmak için mücadele edeceğiz. Hiçbir takımın gruptan 1. olarak çıkma şansı yok. Fakat hepimiz bu grubu geçebiliriz diye düşünüyoruz. Çünkü bizim gerçekten şansımız var. Ne İran ne de Nijerya şu anda bizim kadar iyi takımlar değil.

TARAFTARLARIMIZ BÜYÜK DESTEK VERDİ

**Bosna-Hersek Milli Takımı'nın başarısının altında yatan sır nedir?
-Öncelikle kaliteli bir ekibe sahipiz. Daha bize her zaman sürekli kural koyan ve baskı oluşturan bir ortam var. Ama sadece bu durum başarımızda yeterli değildi. İskelet bir takımımız var. Birkaç yıl birlikte oynayan birçok oyuncumuz var. Aynı zamanda taraftarlarımız bize her zaman destek verdi ve yardımcı oldu. Kimsenin bizim gibi bir taraftar olmadı. Yunanistan hariç diğer maçlarda kendimizi evimizde oynuyor gibi hissettik.

-Bosna-Hersek Milli Takımında göreviniz nasıl başladı? Böyle bir başarı bekliyor muydunuz?

2011 yılında Avrupa Şampiyonası elemeleri başladığında takımın başına getirildim.  O zaman benim hedefim Avrupa Şampiyonası'na katılmaktı. Bu başarı aniden gelişmiş veya tesadüfen oluşmadı. Biri Dünya Kupası biri de Avrupa Şampiyonası olmak üzere iki kez Portekiz’e karşı baraj maçlarında finalleri kaçırdık. Grupta Fransa gibi güçlü bir takım vardı. Bizim hedefimiz ikinci olmaktı. Birinci olmamız çok büyük bir beklentiydi. Grupta 2. sırada olmayı başardık. Play offlara kaldık. Fakat rakibimiz Portekize karşı kaybettik.

** Bosna-Hersek Milli Takımın'nda en çok güvendiğiniz futbolcu kim? Bu başarı Bosna-Hersek halkında nasıl bir etki oluşturdu?

-Takımımızda bir futbolcumuzu ayıramayız. Hepsi Dünya Kupası'na katılmamızda büyük çaba gösterdi. 10 futbolcumuzda maçlar boyunca büyük mücadeleler gösterdi.  Bir maçüa Zeko veya İbişeviç. Başka bir maçta Misimoviç, başka bir maçta Begoviç, Spahiç, Luliç maçın kahramanı oldu. Sonunda hepsi aynı katkıyı sağladı ve biz artık başardığımızı anladık. Takımımız bu başarısı Bosna-Hersek halkına sevince boğdu. Halkımız çok zor şartlar altında yaşıyor. Hâlâ savaşın yaralarını sarmış değiliz. Ülkede yoksulluk çok fazla. Ancak bizim halkımız futbolu çok seviyor. Ülkede sürekli futbol konuşuluyor. Hatta kadınlar bile. Brezilya’ya gidişimiz insanların moralini yükseltti. Herkes finallerin başlamasını dört gözle bekliyor.

TÜRK TARAFTARLARIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

**Türkiye, bu dünya kupasında yer almayacak? Türk taraftarların Dünya Kupasında Bosna-Hersek Milli takımını desteklemisini istiyor musunuz? Bosna-Hersek, dünya kupasında Türkiye'yi de temsil edecek mi?
Dünya Kupası'nda Türk taraftarlarının desteğini bekliyoruz. Geçmişte biz her turnuvada Türkiye'ye destekledik. 2002 Dünya Kupası'nda, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, kazandığı zaman Bosna halkı sokaklara döküldü. Türk taraftarların desteği bize güç verecektır ve bizleri neşelendirecektir. Türkler bizim dostlarımız. Takımları Dünya Kupası'nda oynamayacak. Bu yüzden bizi desteklemelerini istiyoruz. Ülkelerimiz arasında nasıl bir dostluğun olduğunu  biliyoruz.  Onların bizleri desteklemesi gayet mantıklı.

TÜRKİYE LİGLERİNİ TAKİP EDİYORUM

- Türkiye'de kaç takımda görev yaptınız? Türkiye ligini takıp ediyor musunuz?

Türkiye'de 5 takım çalıştırdım. Tabii ki Türk ligini takip ediyorum. İlk olarak Türkiye'de çalıştım ve ikinci olarak bazı futbolcularımız orada oynuyor.  Sadece 1. ligi değil 2. ve 3. ligleri de takip ediyorum. Çünkü Vişça gelecek yıl 1. Ligde oynayacak. Orada aynı zamanda Türkiye'de yıllarca birlikte çalıştığım arkadaşlarım, yardımcı antrenörlerim görev yapıyor.  Akhisarspor'u çalıştıran Hamza Hamzaoğlu ile birlikte çalıştık. Türkiye ligini takip etmem için birçok neden var

KONYASPOR'DA GÜZEL ANILARIM OLDU

-Konyaspor'da  çok başarılı bir sezon geçirdiniz. Konyaspor ligi sizin dönemizde 8. sırada bitirmişti? Konyaspor taraftarına mesajınız var mı?
İlk olarak Konyaspor'un ligde kalmayı başarmasından dolayı memnuniyetimi dile getirmek istiyorum. Çünkü, Konyaspor 2-3 yıl 2. Ligde oynadı. Fakat lige geri dönmeyi başardılar ve ligde kadılar. Konya 2 milyon nüfusa sahip bir şehir ve 1. Ligde takıma olmayı hak ediyor.  Türkiye'de çalıştığım takımlar içerisinde en güzel anılarımı Konya'da oldu. Orada gerçekten harika insanlarla tanıştım.  Konyaspor'da kalmam için teklif aldım. Fakat neden gittiğimi bilmiyorum.  Muhtemelen ailevi zorunluluklardan dolayı gittim. Genel olarak Türkiye'deki hayatımın en güzel zamanını Konya'da geçirdim.

­merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.