Sürücü Kursları değerlendirme yaptı

Sürücü Kursları değerlendirme yaptı

Konya Sürücü Kursları Derneği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2008 yılı değerlendirme ve 2009 yılı program açıklama toplantısı Şahane Restaurantta yapıldı.

Gerçekleşen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile Konya Ticaret Odası Başkan Adayı Ali Sarı’nın yanı sıra tüm İlçelerin Milli Eğitim Müdürleri ve Konya’da faaliyet gösteren sürücü kursları yöneticileri ve sürücü kursları derneği temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Halil Şahin, sözlerine İsrail’in Filistin halkına karşı gerçekleştirdiği haksız saldırıyı kınayarak başladı. Filistinlilere başsağlığı dileyen Şahin, bu tip zulümlerin önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ardından sürücü kurslarıyla alakalı değerlendirmelerini dile getiren Şahin,  “Sürücü kursları halkımızın en önemli eğitim ihtiyaçlarından birisini karşılamaktadır. Sürücü eğitimi büyük ciddiyet ve önem taşımaktadır. Sürücü eğitimi en iyi şekilde ve kusursuz yapılmalıdır. Çünkü trafikte en küçük bir bilgisizlik veya dikkatsizlik ölümlere ve maddi hasarlı kazalara neden olabilmektedir. Bu durumda sürücü kurslarımıza büyük sorumluluklar düşmektedir. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sürücü kurslarımızın bu sorumluluklarını yerine getirebilmesi konusunda elimizden gelen yardımı ve denetimi yapıyoruz. 2008 yılında Konya’daki sürücü kurslarımızla uyum içinde çalıştık ve güzel projelere imza attık. Yazılı sınavlar konusunda hem kurslarımız hem de kursiyerlerimiz büyük sorunlarla karşılaşmadı. Uygulamalı sınavlar konusunda önümüzdeki dönemde yeni bir projeyi hayata geçirerek bu sınavında en mükemmel haliyle yapılabilmesini sağlamaya çalışacağız” dedi.
Toplantıya katılan Ali Sarı ise, sürücü kurslarının birer eğitim merkezi olmasının yanında ticari kimlik taşıyan birer kuruluş olduğunun da göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti. Sürücü kurslarının kendi çabasıyla kurdukları sürücü kursları derneğini takdirle izlediğini belirten Sarı, sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.