Suriyeli sayısı 10 binin altına düştü

Suriyeli sayısı 10 binin altına düştü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşı sayısının bugün itibariyle 9 bin 472 olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sayfasında yer alan AFAD'ın bilgi notuna göre, bugüne kadar Suriye'den Türkiye'ye 15 bin 371 kişinin geldiği, bugüne kadar 5 bin 899'nun geri döndüğü ve sayının 9 bin 472 olduğu belirtildi.

5 – 6 Temmuz 2011 tarihlerinde Türkiye'ye giriş yapan Suriyelilerin 267'sinin kendi istekleriyle ülkelerine döndüğü, ilave olarak 36 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşının Türkiye'ye kabul edildiği ifade edilen bilgi notunda, şu bilgilere yer verildi:

''Suriye Arap Cumhuriyeti'nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak Başkanlığımızın koordinasyonunda; Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri, Dışişleri, Sağlık, Milli Eğitim, Tarım ve Köyişleri, Ulaştırma ve Maliye Bakanlıkları, Hatay Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Kızılay ile yürütülen çalışmalar devam etmektedir.

Ülkemize giriş yapan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarının geçici barınmaları için her türlü kolaylık tesisleriyle (seyyar mutfak, banyo, WC üniteleri, çocuk oyun parkları, ibadet alanları, eğitim, seyyar hastane ve diğer sosyal tesisler) birlikte Yayladağı'nda 2, Altınözü'nde 2, Reyhanlı İlçesi'nde 1 ve Merkez İlçeye bağlı Apaydın Köyü'nde 1 olmak üzere toplam 6 çadırkent kurulmuştur.

35’i refakatçi olmak üzere, toplam 102 kişi hastanede bulunmaktadır. İlgili kurum ve kuruluşlarımızca, çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme gibi hizmetler verilmektedir.

Çadırkentte kalan Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.