İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat! Yeni dönem başlıyor

İkinci el otomobil almak isteyenler dikkat! Yeni dönem başlıyor

Ekim ayından itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle birlikte, ikinci el otomobil satışları tamamen dijitalleşiyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, otomobil ilan siteleriyle ilgili aşamaları resmiyete bağlayacak yeni bir uygulamayı devreye sokacaklarını duyurmuştu. Ekim ayından itibaren ikinci el otomobil satışında önemli bir değişiklik yaşanacak. Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle, araç satışı yapmak isteyenlerin e-Devlet üzerinden kimlik doğrulaması yapması zorunlu hale gelecek.

PEKİ, BU DÜZENLEMEYLE NELER DEĞİŞECEK?
İkinci el otomobil satışlarında uygulanması planlanan yeni uygulama ise aracını satması için bir galeriye, yetkili satıcıya verecek kişileri kapsayacak. İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor: E-devlet zorunluluğu geliyor! Söz konusu düzenleme ile usulsüzlüklerin önüne geçilecek. E-devlet üzerinde yapılacak düzenleme ile artık vatandaşlar, uygulama üzerinden araçlarını gördüğü bir sekmeyi görüntüleyebilecek. Satış için ise ilgili seçeneği işaretleyerek bir sonraki adıma geçebilecek. Açılan pencerede yetkili araç satıcısı, ilan sitelerinde kullanılan kodu girecek ve aracını satmak için ilgili kişiyi ‘satıcı’ olarak yetkilendirebilecek. İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor: E-devlet zorunluluğu geliyor! İlk aşamada bu ilanlar, otomobil ilanlarının yer aldığı internet sitelerinde ‘doğrulanmış ilan’ olarak yer alacak. Yılbaşına kadar hem doğrulanmış ikinci el otomobil ilanları hem de normal ilanlar sitelerde yer alabilecek. Ancak Ocak 2025’ten sonra ilan sitelerinde yalnızca ‘doğrulanmış’ ilanlar olacak. İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor: E-devlet zorunluluğu geliyor!
E-devlet aracılığıyla ikinci el satış yetkisi birinci dereceden akrabaları kapsamayacak. Yalnızca otomobilini bir yetkili araç satıcısı üzerinden satmak isteyenlerin bu işlemleri yapması gerekecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.