Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü

Suriye'deki olaylarda 45 kişi öldü

Suriye'de ağır silahlarla düzenlenen operasyonlarda 45 kişi öldü

Merkezi İngiltere'de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, sabahtan bu yana başkent Şam 'ın banliyölerinde ağır silahlarla gerçekleşen operasyonlarda biri Filistin vatandaşı olmak üzere 12 kişinin yaşamanını yitirdiğini ve çok sayıda da kişinin de yaralandığını belirtti.

Şam'ın Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk bölgesinde çıkan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahale ettiğini aktaran örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Huma'ta 14, İdlib'te 9, Hama'da 7, Deyr Ez Zor kentinde 2 ve Dera'da bir olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte ülke genelinde toplam 45 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Hama'nın Terimse köyünde gerçekleşen katliamın bir görgü tanığı, güvenlik güçlerinin köyü dört koldan kuşatığını ve köyün üzerinde bir askeri helikopterin gün boyu keşif yaptığını söyleyerek, "ordu köye ağır silahlarla saldırıya geçti, köyden kaçanları helikopterlerle ateş edilerek öldürüldü" dedi.

"Köydeki yaralılara yardım eden bir doktor gözlerimiz önünde öldürüldü" diyen tanık, Terimse'de güvenlik güçlerinin, insanların boğazlarını kesilerek, yakarak ve idam ederek çok sayıda kişiyi öldürdüğünü ve ölü sayısının 220'yi aştığını söyledi.

Amcasının oğlununda boğazı kesilerek öldürülenlerin arasında olduğunu anlatan görgü tanığı, "bazılarının gözleri çıkartıldı, 20'den fazla insan yakıldı ve 500'den fazla da insan tutuklandı,Halk akrabalarını hala tarım alanlarında ve Asi nehrinde arıyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.