Suriye'deki İç Savaşta 6 Bini Aşkın Kadın Tecavüze Uğradı

Suriye'deki İç Savaşta 6 Bini Aşkın Kadın Tecavüze Uğradı

Suriye’de 2,5 yıldan fazla süredir devam eden savaşta kadınlara yönelik uygulanan tecavüz ve işkencelerin boyutu korkunç boyutlara ulaştı.

Suriye’de 2,5 yıldan fazla süredir devam eden savaşta kadınlara yönelik uygulanan tecavüz ve işkencelerin boyutu korkunç boyutlara ulaştı. Uluslararası insan hakları örgütleri ülke genelinde 6 bin kadının tecavüze uğradığını ortaya koydu.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Avrupa Akdeniz İnsan Hakları Örgütü, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde Esed’e güçlerinin kadınlara yönelik uyguladığı tecavüz ve cinsel saldırıları ile ilgili bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda tüyler ürperten detaylar dikkat çekiyor. Suriye’de savaşın başladığı günden bu yana ülke genelinde 6 bini aşkın kadının kaçırma, tecavüz ve cinsel saldırılara maruz kaldığı kaydediliyor. Raporda ayrıca kimi kadınların ise toplu tecavüzlere maruz kaldığı belirtiliyor.

İnsan Hakları Örgütü, raporlarını mağdurlarla yüz yüze görüşmeler ve tıbbi müdahale gerçekleştiren sağlık çalışanlarıyla yapılan görüşmelerle hazırlandığını aktardı.

Kadınların, çocuklarıyla birlikte keskin nişancıların saldırılarına maruz kaldığı belirtilen raporda, Esed rejiminin gözaltına altına aldığı kadınlara tecavüz ettiği, kadınları canlı kalkan olarak kullandığı ve muhalif ailelere baskı yapmak için kadınları kaçırarak rehine olarak tuttuğu kaydediliyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.