Suriye’de İç Savaşın Maliyeti 100 Milyar Doları Geçti

Suriye’de İç Savaşın Maliyeti 100 Milyar Doları Geçti

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşın ülkeye maliyetinin 100 milyar doları geçtiğini söyledi.

Suriye Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşın ülkeye maliyetinin 100 milyar doları geçtiğini söyledi.

Rus devlet televizyonu Rossiya 24’e açıklamada bulunan Cemil, “Yaklaşık olarak 100 milyar dolar zarar hesaplıyoruz. Yüzde 10 artı eksi olabilir. 2013’de gayri safi milli hasıladaki kayıp da en az yüzde 30’u bulacak…” dedi.

Ülkede yaşanan ekonomik felaketin üstesinden gelebilmek için iç savaşın barışçıl yollarla çözülmesinin zorunlu olduğuna değinen Cemil, “Kriz sona ererse, ülke ekonomisinin belini kıran ambargo kalkar. Güvenlik için yol ve ulaşımda alınan tedbirler de ekonomiyi olumsuz etkiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

KİMYASAL SALDIRIDA ÜÇÜNCÜ TARAF İDDİASI

Suriye’nin başkenti Şam’ın Doğu Guta bölgesinde 21 Ağustos’ta gerçekleşen kimyasal saldırının muhalif güçler ya da iktidar tarafından yapılmamış olabileceğini savunan Cemil, “Kimyasal silahların kullanımına baktığımızda üçüncü tarafın dahil olduğu şüphesi oluşturuyor.” iddiasında bulundu. Cemil’e göre bu teoriyi destekleyen yeterli kanıt var.

2014 SEÇİMLERİNE ESED’İN KATILIMINI KONUŞMAK İÇİN ERKEN

Suriye Başbakan Yardımcısı 2014’de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine Beşşar Esed’in katılıp katılmayacağını konuşmak için henüz erken olduğunu belirtti. Cemil’e göre, halkın demokratik bir ortamda seçimlere gitmesinin tarafını belirlemesi açısından önemli olduğunu, aksi durumda bugüne kadar yaşananların anlamsız hale geleceğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.