Suriye Yönetimi Kimlik Kartlarını Değiştirecek

Suriye Yönetimi Kimlik Kartlarını Değiştirecek

Suriye’de çatışmalar ve iç savaş devam ederken, Esed yönetiminin tüm vatandaşların kimliklerini değiştireceği belirtiliyor.

Suriye’de çatışmalar ve iç savaş devam ederken, Esed yönetiminin tüm vatandaşların kimliklerini değiştireceği belirtiliyor. Alınan karar meclisin onayının alınması ile yürürlüğe girecek. Kimlik kartı değişikliği için maliye bakanlığının 28 milyon Euro tahsis ettiği belirtildi.

Suriye yönetiminin ülke genelindeki tüm vatandaşların nüfus cüzdanını değiştirmeye hazırlandığı bildirildi. Yönetime yakınlığı ile bilinen medyada yer alan haberlerde, Suriye yönetiminin ülkedeki tüm vatandaşların kimlik kartlarını değiştirilmesi konusunda bir çalışma başlatıldığı kaydedildi. İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırılan haberde, İçişleri Bakanı Tümgeneral Muhammed Şaar’ın başlattığı çalışma ile sivil işlemlerin daha iyi yapılması amacıyla böyle bir çalışmanın yapılacağı ifade edildi. Söz konusu çalışmanın ise yaklaşık 28 milyon Euro’ya mal olması bekleniyor.

Bakanlık yetkilileri ise söz konusu çalışmanın kimlik kartlarının elektronik olacağı ve şahsi bilgilerin yanı sıra kişinin parmak izi gibi yenilikleri taşıyacağı, bunun da işlemleri büyük oranda kolaylaştıracağını savunuyor.

Karara şüphe ile karşılayan muhalifler, yönetimin baskı ve katliamları sebebiyle ülkeyi milyonlarca kişinin terk ettiğini belirterek, söz konusu insanların hangi koşulda kimliklerini değiştireceklerini sorguluyor. Söz konusu çalışmada yönetimin ele geçiremediği şahısların kimlik kartlarını değiştirme işlemlerine başvurarak bu şekilde yakalama hesapları yaptığını ileri sürüyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.