Suriye Hükümeti Ve İran Delegasyonu Moskova’da

Suriye Hükümeti Ve İran Delegasyonu Moskova’da

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat öncülüğündeki Suriye hükümeti delegasyonu ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullahyan Moskova’da Suriye krizinin çözümü ile ilgili ayrı temaslarda bulunuyor.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat öncülüğündeki Suriye hükümeti delegasyonu ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullahyan Moskova’da Suriye krizinin çözümü ile ilgili ayrı temaslarda bulunuyor. Suriye’den gelen heyette Cumhurbaşkanı Danışmanı Buseyna Şaban da var.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmelerde Cenevre’de ikincisi planlanan uluslar arası konferansa hazırlıkla ilgili konuların ele alınacağı kaydedildi.

Rus yetkililer Moskova görüşmeleri için Ulusal Koalisyon temsilcilerini de davet etti. Ancak henüz davetin kabul edilip edilmediği ya da bir temsilcinin Moskova toplantılarına katılacağı ile ilgili teyit alınamadı. Suriye Ulusal Konseyi temsilcisi Mahmut El Hamza ise Moskova’ya gelerek toplantıya katılacak.

Rus yetkililere göre Ulusal Koalisyon temsilcileri Moskova’ya gelirse, gayri resmi bir ortamda tarafların buluşması için çalışmalar yapılacak.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullahyan’ın Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov’la bir araya gelmesi bekleniyor. Ortadoğu’da yaşanan sorunlar, özellikle de Suriye krizi bağlamında Cenevre konferansı hazırlıkları ele alınacak.

Rusya, İran’ın da barış görüşmelerine katılmasını isterken, ABD ve bazı Batılı ülkeler buna karşı çıkıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki yıl aradan sonra 14 Kasım’da Suriye lideri Beşşar Esed’i telefonla arayarak Cenevre için destek istemişti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ay sonunda Rusya-ABD’nin yapacağı hazırlık görüşmelerine BM Daimi üyelerinin yanısıra Türkiye’nin de dahil edileceğini açıklamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.