Süreyya Ciliv: 4g’ye Geçmek İstiyoruz, Ama Rakiplerimiz Diretiyor

Süreyya Ciliv: 4g’ye Geçmek İstiyoruz, Ama Rakiplerimiz Diretiyor

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 2015 yılında 4G’ye geçmek istediklerini ancak rakiplerinin işi yavaşlattığını iddia etti. 3G’ye geçiştede ciddi sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Ciliv, "2007 yılında 3G’nin Türkiye’ye...

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, 2015 yılında 4G’ye geçmek istediklerini ancak rakiplerinin işi yavaşlattığını iddia etti. 3G’ye geçiştede ciddi sıkıntıların yaşandığını hatırlatan Ciliv, "2007 yılında 3G’nin Türkiye’ye gelmesine öncülük ettik. Ancak 3G’ye 2009 yılında geçebildik. Rakiplerimiz, '3G’ye gerek yok' diye ihaleyi iptal ettirdi. Biz internetin hızlı olması gerektiğini savunduk." dedi.

İletişim şirketi Turkcell 20. yılı dolayısıyla İzmir’de basın toplantısı düzenledi. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, şirketin 20 yıllık başarı öyküsü ve bu güne kadar İzmir’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Süreyya Ciliv, Turkcell’in müşteri sayısının 9 ülkede 69,5 milyonu aştığını ve kuruluştan bu yana toplam 23,8 milyar TL yatırım yaptıklarını dile getirdi. Ciliv, "Turkcell bu yolculuğa 3 kişiyle başladı, bugün yaklaşık 15 bin çalışanıyla büyük bir takım. Yani küçük bir nokta olarak başladığımız bu serüvende sadece ülkesinin değil bölgesinin lideri bir şirket konumuna eriştik. Kurulduğumuz günden bu yana milyonlarca insanı birbirine bağlayarak, sahip olduğumuz teknolojimizle yeni bir dönemin kapılarını açtık. Uzak yakın, kar kış demeden dağın başına, denizin ortasına, iletişimin gücünü taşıdık. Bu sayede artık Türkiye’de mobil ve fiber iletişim altyapısı, dünyanın en iyilerinden biri oldu. Bu 20 yılda 300’ü aşkın ulusal ve uluslararası ödül kazandık. Eğitim, spor, kültür-sanat alanındaki projelere 620 milyon TL yatırarak milyonlarca kişiye destek olduk. Gelecek 20 yılda daha da büyük başarılara imza atacağımıza inanıyoruz, bunun için doğru vizyonla geleceğin iyi işlerine yatırım yapıyoruz." diye konuştu.

Turkcell Grubu olarak İzmir’e de son 5 yılda 400 milyon TL’lik alt yapı yatırımı yaptıklarını anlatan Ciliv, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye’yi dünyada 1000 Mbps fiber internet hızını evlere kadar veren ilk 5 ülke arasına sokan Turkcell Superonline, Türkiye’de bu hızı verebilen ilk operatör. 14 ilde 1,9 milyon ev ve işyerinin kapısına kadar 1000 Mbps fiber internet getiren Turkcell Superonline İzmir’de şimdiye kadar 153 milyon TL yatırımla bin 800 km’lik altyapı oluşturdu. İzmir’deki yatırımlarını hızla sürdüren Turkcell Superonline, 1000 Mbps hız sunabildiği hane ve işyeri sayısını 255 bine çıkardı. İzmir’de yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan Turkcell’in çağrı merkezi Turkcell Global Bilgi İzmir ekonomisine yıllık 75 milyon TL ekonomik katkı sağlıyor. Türkiye’de çağrı merkezi sektörüne evden çalışma modelini kazandıran ve böylece özellikle kadınlar ile engeliler için alternatif iş imkanı yaratan Turkcell Global Bilgi’nin İzmir’de evden hizmet veren 131 çalışanı bulunuyor."

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ciliv, cep telefonlarının gençleri bireyselleştiği ve insan ilişkilerini azalttığı yönündeki eleştirilere de karşılık verdi. Ciliv, "Zaman zaman gençlerle konuşuyorum. Herkes telefona odaklanmış. ‘Neden birbirinizle konuşmuyorsunuz?’ diye soruyorum. Bana ‘Süreyya Amca ben aynı anda 100 kişiyle konuşuyorum. Benim bir ekosistemim var’ diyorlar. Yaşımız ilerledikçe gençlerin yaptıkları bize garip geliyor ama bu yeni dünyada insanlar bir kişiyle değil, yüzlerce kişiyle fikir alışverişi yapıyor. İletişim 160 karakterle sınırlı olmamalı. Bazı bayramlarda yaptığımız reklamlarda ‘telefonunuzu kenara koyun ailenize sahip çıkın’ diyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.