Sur: İnşaat Ve Sanayi Sektörü Birbirine Karşı Değildir, Birbirini Besler

Sur: İnşaat Ve Sanayi Sektörü Birbirine Karşı Değildir, Birbirini Besler

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur, ekonominin inşaata dayandığı, sanayi üretimine ağırlık verilmediği iddialarına cevap verdi. Sur, “İnşaat ve sanayi sektörü için ayrım yapmak...

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) İcra Kurulu Üyesi Haluk Sur, ekonominin inşaata dayandığı, sanayi üretimine ağırlık verilmediği iddialarına cevap verdi. Sur, “İnşaat ve sanayi sektörü için ayrım yapmak mümkün değildir. İki sektör birbirine karşı değildir, birbirini besler.” dedi. Sur, bu sözlerine örnek olarak inşaat malzemeleri sanayiinde ihracatın 22 milyar doları aşmasını verdi.

Türkiye’nin, ekonomide 10 senedir yüzde 5,5 büyümesini, milli gelirini 3 kat artırmasını inşaat sektörüne borçlu olduğunu anlatan Sur, “İnşaat sektörünü değersizleştirmek 200’ü aşkın sanayi sektörünü görmezden gelmek anlamına gelir.” dedi. Sektörün içinde yer alan çimento, demir-çelik, elektrik üretiminin Türkiye’nin önemli sanayi alanlarından olduğunu belirtti.

Kanal İstanbul, Üçüncü Köprü, otoyollar, demiryolları, metro ağları, tüp geçitler, havaalanlarının inşaat sektörünü, dolayısıyla sanayi sektörlerini diri tutacağını vurgulayan Haluk Sur, “Katma değeri olan, ileri ürünler artırılmalıdır. Ar-Ge yatırımlarına önem verilmeli ancak bunların tamamı birbirine geçişli ve belli bir akışkanlık içinde başarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.