Süperde 3. takım Ereğlispor oldu

Süperde 3. takım Ereğlispor oldu

Futbol 1. Amatör Küme U 19 Ligi Süper Grupta 2011-2012 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakalar ile sona erdi

Futbol 1. Amatör Küme U 19 Ligi Süper Grup’ta 2011-2012 sezonu geçtiğimiz hafta sonu oynanan müsabakalar ile sona erdi. Geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçların ardından Türkiye Şampiyonasında Konya’yı temsil edecek 3. takım Ereğlispor oldu. Grubu şampiyonlukla bitiren Konyaspor Türkiye Şampiyonası grup eleme maçlarında Konya’yı temsil etmeye hak kazandı. Grubu 2. sırada tamamlayan Selçuklu Belediyespor ise Konyaspor ile birlikte bu hakkı kazanan 2. takım oldu. 3. takımın belirleneceği son hafta maçları ise nefes kesti. Demirspor son haftaya kadar 3. sıradaki yerini korudu. Ereğlispor ise son haftaya kadar Demirspor’un peşini bir an olsun bırakmadı. Demirspor son hafta maçında Konyaspor ile karşılaşırken Ereğlispor ise sahasında Telekomspor’u konuk etti. Demirspor 1 puan alması halinde gruplara giden son takım olacaktı.

Ancak Konyaspor’a 3-2 yenilen Demirspor bu hakkını Telekomspor’u 4-1 yenen Ereğlispor’a kaptırdı. Puanları eşitlenen Demirspor ve Ereğlispor’un 2’li avarejları da eşit olduğundan dolayı sıralamada genel averaj baz alındı. Ereğlispor genel averajda Demirspor’a üstünlük sağlayarak Türkiye Şampiyonasına gitme hakkını kazanan 3. takım oldu. Konyaspor, Selçuklu Belediyespor ve Ereğlispor 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası Grup eleme maçlarında Konya’yı temsil edecek. Karşılaşmalar 3-6 Mayıs tarihlerinde oynanacak. Grup müsabakalarında 2 temsilcimiz Karaman’da diğer temsilcimiz ise Kırşehir’de tur arayacak. Futbolda 2011-2012 sezonu 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakaları, 3-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, 73 ilden 136 takımın katılacağı 1. kademe müsabakalarının, 4'er takımlı 4 ve 6'şar takımlı 20 olmak üzere toplam 24 ayrı grup merkezinde oynanacağı bildirildi.Müsabakalar sonunda grup birincisi olan 24 takımın, 6'şar takımlı 4 grup merkezinde yapılacak 2. kademe maçlarına katılmaya hak kazanacağı kaydedildi. 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonu'nun, finale kalacak 4 grup birincisinin eleme usulü oynayacakları müsabakalar sonunda belirleneceği ifade edildi. 

Süper Grupta 2011-2012 sezonu tamamlanırken 2 takımda küme düştü. Muhasebe Gençler ve Yolspor ekibi Süper gruba veda ederken, Çatalhöyük Çumra Belediyespor İhsaniye Gençlerbirliği ve Play-Off maçında Konya 1907spor’u yenen Ereğli Şekerspor Süper Grubun yeni takımları oldu. 

SPOR SERVİSİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.