Sultangazi’de Yaşayan Kadınlar Yemekte Buluştu

Sultangazi’de Yaşayan Kadınlar Yemekte Buluştu

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Sultangazi’de yaşayan kadınları yemek programında biraraya getirerek onlara karanfil hediye etti. Kadınları yemekte ağırlayan Sultangazi B...

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında, Sultangazi’de yaşayan kadınları yemek programında biraraya getirerek onlara karanfil hediye etti. Kadınları yemekte ağırlayan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Kadınlarımıza şiddeti reva görmek insanlık ayıbıdır, utanmamız gerekir” dedi.

Sultangazi Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Sultangazi’de yaşayan kadınları Sultangazi Nikah ve Düğün Sarayı’nda düzenlediği yemekte ağırladı. Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay, programa eşi İlknur Altunay’la birlikte katıldı. Kadınların alkışları eşliğinde salona gelen Başkan Altunay, kadınlarla selamlaştı. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği programda yemek öncesi Eğitimci Yazar Saliha Erdim, ‘Kadınlara yönelik şiddet ve kadınların hayattaki yeri’ isimli söyleşide konuşma yaptı. Söyleşi sonrası sahne alan Fasl-ı Bahar grubu ise seslendirdiği şarkılarla kadınların doyasıya eğlenmesini sağladı. Programa katılan kadınların hepsine Sultangazi Belediyesi tarafından tek tek karanfil dağıtıldı.

“MUTLULUĞU EBEDE YAYMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ”

Sultangazi’de oturan kadınları bir araya getirdiği yemek programında konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Bugün Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyor. Dünyanın her tarafından kadınlar günü olarak ilan edilen bu günün gereği yerine getiriliyor. Ama sadece şemsiye altında bulunanlara bu mesajlar veriliyor, Güneşin altındakiler maalesef unutuluyor. Yazılı ve görsel basından takip ettiğimiz o utanılacak manzaraları her gün yaşıyoruz. O kadınların evleri bombalanıyor, yuvaları dağılıyor ve o anneler çocuklarını da alıp yollara düşüyor.  O anneler ormanlarda konaklıyor, aç susuz ve yavrularını kanatları altından bırakmadan bir nefes alabilmek için yollara düşüyorlar. Akdeniz’in Ege’nin serin sularında can veriyorlar. Onlar da anne, onlar da çocuk, onlarda evlatlarımız. Sadece masaj vermek değil, sadece çiçek göndermek değil, mutluluğu bir güne sığdırmak hiç değil. Asıl o mutluluğu ebede yaymak ve o mutluluğu dünya üzerinde temin etmek için mücadele etmemiz lazım” dedi.

“BU KADINLAR GÜNÜNDE SURİYELİ KADINLARIN ÇEKTİĞİ ZORLUKLARI HATIRLAMAMIZ LAZIM”

Türkiye’de 15 sene içerisinde birçok şeyin değiştiğini dile getiren Başkan Altunay, “Bu ülkede birçok şey değişti. Mesela, Peygamber Efendimiz Mekke’den ayrılmak zorunda kaldığı zaman Medine’deki insanlar nasıl bir güzellikte, aynı iştirakte nasıl Peygamber Efendimizi karşıladılarsa bu gün de Türkiye Suriyelileri öyle bağrına basıyor. Ülkeye getirdikleri yük var, ama onlar orada ölürken, göz göre göre bombaların altında can verirken, biz onlara kapılar kapatamazdık. Biz o annelere hayır diyemezdik. Bizim sadece denizden kurtardığımız insan sayısı yüz bini geçmiş. Dünya bakıyor, sadece seyrediyor. Bence bu kadınlar gününde bunları hatırlamamız lazım ve bir kere de daha kendimizi gözden geçirmemiz lazım” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDET İNSANLIK AYIBIDIR, UTANMAMIZ GEREKİR”

Kadına yapılan şiddete değinen Başkan Altunay, “Gün geçmiyor ki ülkemizde kadına şiddet olayların duymayalım ve bu acı olayları yaşamayalım. Hanımlar aile dokusunu sizler koruyorsunuz, temellerini sizler atıyorsunuz. Ailenin yaşaması için en büyük mücadeleyi kadınlarımız olarak sizler veriyorsunuz. Çocuklarımız büyütüp onları yarınlara sizler hazırlıyorsunuz. Hatta eşlerinizi eğitiyor ve yüceltiyorsunuz. Bu kadar dinamik ve hayatımızda önemli noktalarda bulunan kadınlarımıza şiddeti reva görmek insanlık ayıbıdır, utanmamız gerekir” şeklinde konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.