Şükrü Doruk Kız AİHL başarılı öğrencileri bekliyor

Şükrü Doruk Kız AİHL başarılı öğrencileri bekliyor

30 Haziran itibariyle sınav sonuçları açıklandı. 4 Temmuz Pazartesi gününden başlayarak 20 Temmuz'a kadar tercih süreci devam edecek.


Şükrü Doruk Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu müdürü Hüseyin Kadir BALCI okul tercihleriyle ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulundu. Tercih döneminde öğrencilere ve velilere uyarılarda bulunan Şükrü Doruk Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu müdürü Hüseyin Kadir Balcı,  “Bu dönemde öğrenci ve velilerimizin dikkat etmesi gereken bir takım hususları hatırlatmak istiyorum. Özellikle yüksek puan alarak yüzdelik dilimi yüzde 0-10 arasında olan öğrencilerimize bazı cazip tekliflerde bulunacak özel okullar ve kolejler olacaktır. Gerek özel okullar ve kolejler ve gerekse devlet okulları olarak Fen liseleri, proje Anadolu liseleri ve Proje  Anadolu İmam Hatip liselerini tercih ederken öncelikle okulun  eğitim kadrosu hakkında sağlam bir bilgi sahibi olmaları gerekmektedir.

whatsapp-image-2022-07-03-at-17-07-10-2.jpeg

Daha sonra okulun fiziki imkanları, bugüne kadar  elde ettiği akademik başarılar, sosyal kültürel faaliyetleri, Teknofest, Tübitak ve diğer alanlarda ortaya koydukları projeler, ürünler ve aldıkları sonuçlar hakkında mutlaka bizzat okul yöneticileriyle görüşerek birinci kaynaktan bilgiler edinmeleri tercihlerinde  çok önemli bir mihenk taşı olmalıdır. Ayrıca öğrencilere sundukları burs, servis, yemek vb imkanlar hakkında da bilgi edinmeleri tercihlerine ışık tutacaktır. Bu anlamda okulumuz Şükrü Doruk Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu yönetimi olarak başarılı öğrencilerimizi tercih yapmadan önce okulumuza davet ediyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz başarılar ve sunduğumuz imkanlar bakımından diğer okullardan çok daha iyi durumda olduğumuzu iddia ediyoruz.

whatsapp-image-2022-07-03-at-17-07-10-1.jpeg

Özellikle Tübitak, Teknofest  ve Kop"a katıldığımız projelerde Konya'da hiç bir rakip okulun olmadığını biliyoruz. Hem başarılı ve hemde maddi imkanı olmayan öğrencilerimiz için yüksek miktarda burs verdiğimizi ve vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Yine Okulumuzda Robotik kodlama atölyesi, Tasarım atölyesi, Son derece modern laboratuvar, Akıl ve Zeka Oyunları atölyemiz, konferans salonu, etüd salonu gibi imkanlarımızla diğer proje okullarından çok daha iyi imkanlarımızın olduğunu belirtmek isterim. Okulumuz Şükrü Doruk Kız AİHL Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulunda sayısal sınıflar için tamamen fen lisesi müfredatı, eşit ağırlık sınıfları içinde sosyal bilimler müfredatı uygulanmaktadır. Eğitim kadromuz proje okuluna dönüştükten sonra tamamen değişmiş olup, akademik açıdan, formasyon ve pedogojik bakımdan oldukça üst düzey bir eğitim kadrosuna sahip bulunmaktayız. Son olarak öğrencilerimize demek isterim ki bizleri ziyaret etmeden, okulumuzu ve eğitim birimlerimizi görmeden, bu konuda güvenilir ve konuya hâkim eğitimcilerle istişare etmeden asla okul tercihinde bulunmamalarıdır” diye konuştu

whatsapp-image-2022-07-03-at-17-07-12-1.jpeg

whatsapp-image-2022-07-03-at-17-07-12.jpeg

SAİT ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.