‘Sudan ucuz’ sözü yalan oldu

‘Sudan ucuz’ sözü yalan oldu

Su da zamlardan nasibini aldı. Yeni fiyatlarla ‘sudan ucuz’ sözü yalan oldu. Konya ve ilçelerinde 19 litre damacana suyun fiyatı 85 lirayı buldu.

Üreticiler akaryakıt başta olmak üzere maliyet artışlarını sebep gösterirken tüketiciler “En temel insani hakkımız lüks haline getiriliyor” dedi.

DOLAR ARTTIKÇA PAHALANIYOR

Genel seçim öncesi 40 liraya satılan 19 litrelik suyun fiyatı sürekli yapılan zamlarla ortalama 75 liraya çıktı. Böylece damacana suya 8 ayda yüzde yüze yakın zam yapılmış oldu.

Üreticiler, “Fiyatlardaki yükselişin başlıca sebepleri dağıtım ve nakliye maliyetlerindeki artışlar, hammadde ve girdi maliyetleridir. Sektörümüzde yoğun bir rekabet var. Kimse mecbur kalmadıkça zam yapmamaya çalışıyor. Dolar arttıkça bu fiyatlar da artacaktır. Maliyetler o kadar hızlı değişiyor ki biz de fiyat tutturamıyoruz” diye konuştu.

Su satıcıları, “Biz müşteriye ulaşmak için merkezi yerlerde depo ve dükkân tutuyoruz, kiralar çok yüksek. Geçen yıl 5 bin lira olan kiram mahkeme kararı ile 14 bin lira oldu. Mecbur kalıyoruz zam yapmaya” ifadelerini kullandı.

İNSANİ BİR İHTİYAÇ

Tüketiciler ise, “En insani ihtiyacımız olan su bile lüks oldu. Maliyetler mutlaka artıyordur ama bunun insani bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı. Ya yurttaşlara temiz içme suyu sağlansın ya da bu fiyatlara bir el atılsın, tarife getirilsin” görüşüşü savundular.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.