Suçüstü yakaladık!

Suçüstü yakaladık!

Türkiye'nin güneyinde korunulmuş bir bölge oluşturmanın gerekliliğine vurgu yapan Prof. Dr. Caner Arabacı, "ABD, suçüstü yakalandı. Harekât yarım bırakılmamalı. Yoksa saldırılar devam eder. Bölgede tek bir terörist bırakılmamalı" dedi

"Zeytin Dalı Harekatı" adı altında başlatılan Afrin operasyonunda 10. gün geride kaldı. Türk ordusu ilk 10 günde önemli işlere imza atarak, başarısını bir kez daha gösterdi. 557 terörist etkisiz hale getirilirken, düzenlenen hava harekatında terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait hedeflerin büyük kısmı da imha edildi. Ordumuz, operasyonda ise 5 şehit verdi. Harekât, hız kesmeden devam ediyor.

KÜRTLERLE DEĞİL HAÇLILARLA SAVAŞIYORUZ

Konya ne ise Afrin ve Halep'in de o olduğunu söyleyen Prof. Dr. Caner Arabacı, Afrin ile Türkiye'nin tarihsel ve kültürel bağının bulunduğuna dikkat çekti. Selçuklu kurulduğu zaman aynı dönemde Suriye Selçuklular'ının da kurulduğunu dile getiren Arabacı, küresel güçlerin ülkemizi doğudan kuşatmak istediğini hatırlattı. Türkiye'nin haklı olarak bir operasyona giriştiğini ifade eden Arabacı, "Büyük Orta Doğu Projesi (BOP), haritası 2005 yılında açıklandı. Türkiye'yi 3'e bölmek istediklerini söylediler. Amerika'nın kafasında Türkiye'yi bölme ve ümmetin ümit kaynağı ülkemizi yok etme planı yatıyor. ABD, bölgede kendi askerini değil, bizim içimizden yani ümmetin içinden devşirdiği askerleri kullanıyor. Afrin operasyonunu Kürtlere yönelik bir operasyon gibi göstermek isteyenlere de şahit oluyoruz. Bu tamamı ile bir propagandadır. Biz, Kürtlere değil, Haçlılar'a karşı saldırıyoruz. Aslında BOP bir yönüyle devam ediyor" şeklinde konuştu.

TÜRK ORDUSU SİVİLLERE MERHAMETLİ DAVRANIYOR

ABD'nin suçüstü yakalandığını söyleyen Arabacı, "ABD, Türkiye'nin harekatını boşa çıkarmaya çalışıyor. Terör örgütlerini silahlandırmaya devam ediyor" diye konuştu. İsrail'in ise işleri geri plandan yürüttüğünü belirten Arabacı, konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Anadolu’ya kadar olan bölgeleri istikrarsızlaştırıp, bölmek istiyorlar. İsrail, Ortadoğuda İslam’a karşı ABD'nin sıkı müttefiği. PKK'nın eğitiminde, IŞİD'in planlanmasında İsrail işin içindeydi. Arka planda olabilir ama faaliyetlerini sinsice yürütüyor. Hatta Barzani'nin ekibi bir ara İsrail bayrağını da daha çok sallıyordu. Türkiye, insaflı bir ülkedir. İnsanlığı ön planda olan bir millet. ABD Irak'ta; sivil, çocuk, yaşlı, genç düşünmedi. 1 buçuk milyon Müslümanı katletti. Türkiye, Afrin operasyonunda hassas davranıyor. Teröristler, sivilleri kalkan olarak kullanıyor. Sivillere zarar vermemek, mazlumların canını yakmamak uğruna hassas davranıldığı için operasyon biraz ağır ilerliyor."

TÜRK ORDUSU HAREKÂTTAN VAZGEÇMEMELİDİR

Operasyondan ne olursa olsun vazgeçilmemesi gerektiğini aktaran Arabacı, ABD'nin yerel askerleri tarafından kuşatılmış bölgelerin alınmasının önemini kaydetti. Arabacı, şunları kaydetti: "Temizlik bitmezse eğer saldırılar devam eder. Güneyde korunulmuş bir bölgeye şiddetle ihtiyacımız var. Suriye'de tek bir grup yok. Harekât yarım bırakılırsa, tekrar herşey başa sarar. Vazgeçmemeliyiz. Rusya, operasyon başlamadan önce bölgeden çekildi. Çünkü Rusya'nın operasyon yapılacağından haberi vardı. Rusya ile anlaşmıştık."

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum