SÜ Turizm Fakültesi Ertaş’ı unutmadı

SÜ Turizm Fakültesi Ertaş’ı unutmadı

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sanatçı Neşet Ertaş’ı anma programı düzenledi.

Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sanatçı Neşet Ertaş’ı anma programı düzenledi. Programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Önder Şensöz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal, fakülte dekanları, merhum Neşet Ertaş’ın akrabaları ve birçok üst düzey bürokrat katıldı.

Katılımın oldukça yoğun geçen programda, Neşet Ertaş’ın belgeseli seyirciye duygusal anlar yaşattı. Neşet Ertaş’ın akrabaları, programda Neşet Ertaş’ın türkülerini seslendirdi.

MERHUM SANATÇININ SEVDALISIYIZ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, toplumu iyi anlayan sanatçıların gönüllerde yaşayacağını kaydetti. Aksoy, “Toplumu iyi anlayan insanların ne kadar uzun sürerse, bu toplumun kendi bağrına bastığı gibi ayakta kaldığını da görebiliyoruz. Bizlere yol haritası olması adına yaşantısı o anlamda çok kıymetli. Çok heyecanlıyım, hepimiz Neşet Ertaş sevdalısıyız. Hepimiz bozkırın evladıyız. Usta sanatçının hatıralarının gençlerle tekrardan buluşmasından dolayı çok mutluyuz. Programda emeği geçen tüm hocalarıma, yapım ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

UNUTMAMAK LAZIM

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Köksal ise, Neşet Ertaş’a yazdığı besteyi saz eşliğinde izleyenlere söyledi. Seyirciden tam not alan Köksal izleyenlere teşekkür ederek şunları kaydetti: “Neşet Ertaş’ı Anma Programı fikrini rektör hocamıza açtığımda, hocamız ‘Bu program için ne gerekiyorsa yaparız. Ne gerekiyorsa elimizden gelen her türlü desteği veririz’ dedi. O yüzden değerli hocamıza bozkırın evladına teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Neşet Ertaş gönül demektir. Neşet Ertaş’ı unutmamak lazım, unutturmamak lazım. Sevgiyi, aşkı, türküyü ondan dinlemek bizleri bambaşka yerlere götürüyor. Bizler Neşet Ertaş’ın gönül zenginliğini sevdik. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Anma programının sonunda, merhum Ertaş’ın memleketinden getirilen pekmezler protokol üyelerine takdim edildi.

ALİ GÖZEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.