‘Stratejik tehdit ile karşı karşıyayız’

‘Stratejik tehdit ile karşı karşıyayız’

Düzensiz göç konusunda devlet politikasına ihtiyaç olduğunu belirten İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, “Biz meseleyi otobüslerle, mancınıkla izafe edemeyiz. Büyük Millet olmanın getirdiği haysiyetle, ortaya koymalıyız” dedi

Düzensiz göç konusunda devlet politikasına ihtiyaç olduğunu belirten İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, “Biz meseleyi otobüslerle, mancınıkla izafe edemeyiz. Büyük Millet olmanın getirdiği haysiyetle, ortaya koymalıyız” dedi

İYİ Parti Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Milli Göç Doktrini ve Eylem Planı konferansı, Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansa İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, İYİ Parti Konya ilçe başkanları ve partililer katıldı. Programda düzensiz göç ve kaçak sığınmacılar ele alındı.

3-2-kadir-ulusoy.jpg

HER KONUDA ÇÖZÜM SUNUYORUZ

Konferansın açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Konya İl Başkanı Kadir Ulusoy, en stratejik sorunun kontrolsüz göç olduğunu dile getirdi. Ulusoy, "İYİ Parti'nin tespitlerine göre geleceği de yansıtacak şekilde en stratejik sorunumuz göç sorunu. Kontrollü göç diye başlayan iş artık kontrolsüz bir istilaya döndü. Irak'tan Suriye'den başlayan göç hareketleri, nüfus hareketleri Afganistan'dan Pakistan'a hatta Afrika ile her yerde insanların Türkiye'ye gelmesine sebep oldu. Bu konuda şu anki iktidarın sorumluluğu çok büyük. Bunu da tespit eden göç politikasıyla ilgili sorunları bizim gibi dile getiriyorlar. Bizler sadece sorundan bahsetmeyecek, aynı zamanda sizlere tüm kamuoyuna bu sorunla ilgili çözüm önerilerimizi getirmiş olacağız. Çözüm getireceğiz. İYİ Parti'nin farkı budur. Sadece sorun var demiyoruz, her konuda çözüm sunuyoruz. Türkiye'nin sarsan her sorun için İYİ Parti çözüm önerilerini getiriyor" ifadelerini kullandı.

3-3-unal-karaman.jpg

TÜRK' Ü ÖNCE TÜRK'E TANITMAK LAZIM

Programda konuşan İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Türkiye’nin sahipsiz olmadığını belirterek, “Bu ülke sahipsiz değil. Ülkemizin sahipsiz olmadığını, sadece ülke sevdalıları ancak bu ateşi yakar ve hissettirir. Çok sevdiğim bir hocanın sözü vardır der ki, ‘Türkiye'yi ve Türk' ü önce Türkiye'de Türk'e tanıtmak lazım’ diye lütfen bu bilinç içerisinde olalım" şeklinde konuştu.

ÇÖZÜMLERİ ORTAYA KOYMALIYIZ

İYİ Parti Göç Politikaları Başkanı Mehmet Tolga Akalın, Türkiye’nin iç göçünün de önemli bir konu olduğunu dile getirerek, “Türk tarihimizin gördüğü en stratejik tehdit ile karşı karşıyayız. Kadim Türk milleti olarak stratejik sorunu çözerken uygulayacağımız yöntemler mesul olduğumuz büyük milletimizin hareketini, şerefini, onurunu yükseltecektir. Biz meseleyi otobüslerle, mancınıkla izafe edemeyiz. Büyük Millet olmanın getirdiği haysiyetle, gelecek nesillerin yararlanabileceği çözüm ile ortaya koymalıyız. Eğer meseleyi böyle çözemezsek bu işi planlayanların amacına hizmet ederiz. Göçü dışarıdan gelen bir konu olarak görmüyoruz. Türkiye'nin iç göçü de önemli bir unsurdur. Türkiye'de din anlayışı artık deformasyona uğruyor” açıklamasında bulundu.

POLİTİKA ÜRETMEMİZE İHTİYAÇ VAR

Göç konusunda devlet politikasına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Akalın, şunları söyledi: ”Düzensiz göç konusu, bizim önerdiğimiz milli göç doktrini olmalıdır. Bu göçmenler ile önümüzdeki 30 yılda nasıl mücadele edileceğini anlatan tek politika önerisidir. Diğer bir farkımız da göçü sadece dışardan görmüyoruz. Bu hususta 4 temel ilkemiz var. Bunları öğreti çerçevesinde uygulayacağız. Bunlar, sınır güvenliği ilkesi, geri dönüş ilkesi, önleyici göç ilkesi ve uluslararası göç mutabakat ilkesi. Dolayısıyla politika üretmemize ihtiyaç var. Bunun birincil politikaları da tarımdır ve tarımsal üretim üzerinden Türkiye'nin Anadolu'suna yatırım yapmak ekonomik meseleden çok milli güvenlik sorunu oldu. Türkiye kaliteli insanını kaybetti. Dışa karşı göçün azaltılması kademe kademe durdurulması ve giden insanların geri getirilmesi gerekiyor. Türkiye'de en büyük milli güvenlik tehdidi ile karşı karşıyayız. İYİ Parti bu sorunların çözümünü bulmuş tek parti olma özelliğini taşıyor.”

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.