Stat projesi kalmasın

Stat projesi kalmasın

Türkiyenin EURO 2016yı 1 oy farkla kaybetmesi Konya başta olmak üzere yeni stadyum projelerini sıkıntıya soktu. Konyasporun Süper Lige dönüşüyle birlikte doğan ihtiyaç da göz önüne alınarak yeni stadyum projesinin gecikmemesi isteniyor

2016 KILPAYI KAÇIRILDI
Türkiye’nin 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı sadece 1 oyla kaybetmesi büyük üzüntüye neden oldu. Türkiye, UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği adaylığını finalde Fransa'ya karşı kıl payı kaybetti. Oylamanın ardından Platini tarafından açıklanan karar Türkiye’de üzüntüyle karşılandı. Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.
EURO 2016 OLMADAN ZORLAŞTI
Kararın ardından, Konya’ya, Real civarında, Barış Caddesi üzerinde yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stadyum projesinin durumu merak konusu oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, oylamanın ardından yaptığı açıklamada, yeni stad projesinden dönüş olmayacağı mesajını verdi. Ancak Büyükşehir’in borç sorunu nedeniyle, yeni stadyum projesinin genel bütçe desteği olmadan yapılamayacağı, 2016 faktörünün ortadan kalkmasıyla da genel bütçe desteğinin zorlaştığı biliniyor.
GÜL’DEN YATIRIMLAR İÇİN SÖZ
Öte yandan Euro 2016’yı Fransa’nın almasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Gül, adaylık sürecinde söz verilen yatırımların yapılacağını söyledi. Gül şunları söyledi: ”Muhakkak ki futbol adına verilmiş bütün sözler zaten yapılacak. Türkiye'de olsaydı, futbol tarihinde iz bırakan bir şampiyonluk olurdu. 'Avrupa futbolunun buna ihtiyacı var' diye söyledim. Diğer ülkelerde daha önce yapılmıştı. Ama karar böyle, oylamayı böyle yaptılar.”

2016 '1' oyla kaçtı

Cenevrede yapılan sunumların ardından gerçekleştirilen oylamada, Türkiye 6, Fransa 7 oy aldı. Özgener, Platiniye tepki gösterdi. Konyaya yapılması planlanan yeni stat için gözler Akyüreke çevrildi

UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı sadece 1 oyla kaybettik.. Cenevre’de dün yapılan tarihi oylamada Türkiye 6, Fransa 7 oy alırken, Konya7ya yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stad için gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevrildi. Cenevre'de Espace Hippomene Kültür Merkezi'ndeki aday ülkelerin yaptığı final sunumunun ardından oy verecek 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesi müzarekere ve oy verme için toplantıya geçti. İngiliz Geoffrey Thompson'un başkanlığında yapılan toplantının ardından, oylama sonucunu kendisine verilen zarfı açarak UEFA Başkanı Michel Platini açıkladı. Platini, zarftan çıkan ülkeyi salondakilere göstererek, Fransa'nın kazandığını açıkladı. Açıklamanın ardından sahneye çıkan Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Jean-Pierre Escalettes, ''Bizim için çok güzel bir gün. UEFA'nın güvenini sarsmayacağız'' dedi.
EV SAHİPLİĞİNİ KIL PAYI KAYBETTİK
Türkiye, UEFA 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği adaylığını finalde Fransa'ya karşı kıl payı kaybetti. Oylamanın ardından Platini tarafından açıklanan karar Türkiye’de üzüntüyle karşılandı. UEFA'dan verilen bilgiye göre ilk tur oylamada Fransa 43, Türkiye 38 ve İtalya 23 puan topladı. Bu durumda İtalya elenerek ikinci turda Türkiye ve Fransa yarıştı. 
Finalde 13 UEFA Yönetim Kurulu üyesinden 7'si Fransa'yı, 6'sı Türkiye'yi seçince tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapmak isteyen Türkiye kıl payı elenmiş oldu.
KONYA STADI BİLMECESİ
Konya’ya, Real karşısında, Barış caddesi üzerinde yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stat için gözler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e çevrildi..  2016 Avrupa futbol şampiyonasının Türkiye’ye alınması halinde Hükümet tarafından yaptırılması gündeme gelen ve UEFA’ya ismi “Derviş Arena” olarak bildirilen Konya stadının yaşama geçirilmesi için şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürk’in nasıl bir karar vereceği merak konusu oldu.. Başkan Akyürek, daha önce yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl 33 bini kişilik olarak planlanan yeni stadın bu yıl 40 bin seyirci kapasitesine çıkartıldığını ve tek sorunun mevcut Atatürk stadının durumu olduğunu dile getirmişti. Konya stadının proje ihalesi geçen yıl yapılmış ve Kayseri’deki bir firmaya verilmişti. 
ÖZGENER’DEN PLATİNİ’YE TEPKİ
UEFA, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için kararını vermek üzereyken, TFF Başkanı Mahmut Özgener, çarpıcı bir açıklama yaparak Platini’ye tepki gösterdi. Aday ülkelerin yaptığı final sunumlarının ardından UEFA Yönetim Kurulu'nun oy aşamasında olduğu sırada sorulara yanıtlayan Özgener, UEFA'nın Fransız başkanı Michel Platini'nin yaptığı adaletsizliğe değindi. Özgener, 13 icra kurulu üyesinin kararı vereceği müzakere öncesi, bu isimleri etkileyebilecek olayı şu şekilde aktardı;
"Bugün tek şeyi yadırgadım. Cumhurbaşkanımız bugün bize güç verdiler, burada oldular. Kendileri salona teşrif ettiklerinde icra kurulu üyeleriyle kendileri gidip ellerini sıktılar. Fakat Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy geldiğinde UEFa başkanı Platini alıp kendisini tek tek icra kurulu üyeleriyle tanıştırdı. Ben bunu nezaketen de fair play olarak da doğru bulmadım. Sarkozy izlemediği sunumumuzu da beğendiğini söyledi. Benim içim yine de mutlu. Biz yoğun süreç geçirdik ve bu turnuva için her şeyi yaptık. Bu turnuvayı Türkiye'nin benzersiz şekilde yapabileceğine de herkesi inandırdık..” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.