Staj çıraklık mağdurları hak arıyor

Staj çıraklık mağdurları hak arıyor

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği’ne üye katılımları sürüyor.

Kurucu başkanlığını İbrahim Ersöz'ün yaptığı Konya Staj Ve Çıraklık Mağdurları Eğitim Dayanışma ve Kültür Derneği 1 ay önce kuruldu.

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı İbrahim Ersöz, "Okullarımızda staj ve çıraklık başlama tarihinde ilk işe girişte SSK tescil kartları verilerek, sigorta girişlerimiz yapıldı. Öğretmenlerimiz bu sigorta başlangıcın faydasını göreceksiniz demişlerdi. Ancak ilerleyen dönemlerde dönemin hükümetlerince çıkarılmış olan yasalar ile SSK giriş tarihlerimiz yatırılan primlerin sadece meslek hastalıkları, iş kazalarını karşılayacak kısa vadeli koldan yatırılmasından dolayı emeklilikte sigorta başlangıç sayılmaması o tarihte söylenenler ile örtüşmedi. Çıkacak olan torba yasada staj ve çıraklık mağdurlarının da olması yönünde çalışmaların olduğu haberleri geliyor. Bizim isteğimiz sigorta tescil tarihinin sigorta başlangıç sayılmasıdır. Haklı mücadelemize devam edeceğiz siyasi ve bürokratlarla bu konunun çözüme ulaşması için görüşmelerimiz devam etmekte” dedi.

1999 YILI ÖNCESİ MERKEZLERE GİDENLER

Hedeflerinin1999 öncesi çıraklık eğitim merkezlerine giden meslek okullarında staj görenleri dernek çatısı altında buluşturup hak aramak olduğunu dile getiren Ersöz, üye kayıtlarını devam ettiğini dile getirdi.

Konya Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkan Yardımcısı İmdat Yüğrük ise derneğin kuruluş amaçlarını anlattı. İmdat Yüğrük, meslek liseleri ve çıraklık eğitim okullarında 12 yaşından itibaren çırak olarak, 15 yaşında da stajyer olarak çalışma hayatına başladıklarını ancak bir işçi gibi çalışmalarına rağmen, yatırılan sigortanın eksik pirim olması nedeniyle mağdur edildiklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum