2. Karabağ Savaşı'nda şehit olan askerlerin aileleri Ankara’da misafir edildi

2. Karabağ Savaşı'nda şehit olan askerlerin aileleri Ankara’da misafir edildi

Türkiye Azerbaycan İş adamları ve Sanayicileri Birliği, Azerbaycan'ın zafer kazandığı 2. Karabağ Savaşı'nda şehit olan askerlerin yakınlarını başkent Ankara'da misafir etti.

Türkiye Azerbaycan İş adamları ve Sanayicileri Birliği (TÜİB) ile Azerbaycan YAŞAT Fonu (Yaşat Vakfı) işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Karabağ şehitlerinin aileleri Türkiye'de misafir edildi.

TÜİB'in Ankara'da bulunan ofisine gelen şehit yakınları, AA muhabirine, çocuklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Karabağ'da şehit düşen Üsteğmen Rövşen Nurzade'nin babası tiyatro sanatçısı Ali Nur, Azerbaycan'ın merhum ulusal lideri Haydar Aliyev'in "bir millet, iki devlet" sözlerine atıfta bulunarak Türkiye ve Azerbaycan'ın tarih boyunca birbirine destek olduğunu söyledi.

Nur, Kafkas İslam Ordusu'nun 1918'de Bakü'yü Ermeni ve Bolşevik işgalinden kurtardığını belirterek Mustafa Kemal Atatürk ile Azerbaycanlı siyasetçi ve yazar Neriman Nerimanov'un dostluk ilişkilerinden bahsetti.

2. Karabağ Savaşı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği sayesinde zafer elde ettiklerini kaydeden Nur, "Türkiye, dünyanın lider ülkelerinden biridir. Sayın Erdoğan, Zafer Bayramı'nda bizi kabul etti ve kendisiyle görüştük." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.