Dünyaya milyonlarca dolarlık taş satan Türk firması iflas etti!

Dünyaya milyonlarca dolarlık taş satan Türk firması iflas etti!

Ekonomik krizin etkileriyle Türkiye'den dünyaya milyonlarca dolarlık taş satan firma iflas etti. Bahsi geçen Türk firması ihracat verilerine olumlu anlamda katkı sağlıyordu.

Ekonomik krizin etkileriyle birçok ülkede firmalar iflasın eşiğine geldi. Bu süreçte gelir gider sistemi bozulan işletmeler çareyi konkordato ilan etmekte arıyor. Bazıları ise bu durumu kurtaramayacağını anlayıp iflas edebiliyor.

mermer-1.webp

Son olarak Türkiye'den dünyaya her yıl milyonlarca dolarlık taş satan ünlü firma iflas etti. Burdur'un Bucak ilçesinde faaliyet gösteren bu işletme 2012 yılında kurulmuştu.

mermer-3.webp

Bucak Organize Sanayi Bölgesinde toplam 8500 metrekarelik alanda üretim yapan firmanın 40 personeli vardı.

mermer-2.webp

Doğadan çıkan traverter ve mermerleri ihraç eden firmanın iflas etmesi herkesi şaşırttı. Bucak İcra Dairesi Müdürlüğü'nün ilanına göre Retromar Madencilik Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti. iflas etti.

mermer-7.webp

Mahkeme ilanı şu şekilde:

Müflisin Adı, Soyadı ve Adresi: RETROMAR MADENCİLİK NAKLİYAT SANAYİ VE TİCARET LTD. ŞTİ. (Bucak VD. 7340*****) – BUCAK Bucak Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 30***** sicil numarasında kayıtlı yukarıda ismi ve adresi yazılı Müflis’ in Bucak 1. Asliye Hukuk Mahkemesi ( Asliye Ticaret Mahkemesi Sıfatıyla ) ’nin 17.07.2024 Tarih ve 2023*****Esas 2024***** Karar sayılı kararı ile 17.07.2024 günü 10.48 itibariyle iflasına karar verilmiştir. İcra ve İflas Kanununun 166. Maddesi gereğince tebliğ ve ilan olunur.

Kaynak:Haber Merkezi