‘Stadyuma kitabınla gel’

‘Stadyuma kitabınla gel’

Tahir Akyürek, "Atiker Konyaspor ve Bursaspor maçına tüm Konyalı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelirken de en az bir kitap getirmelerini rica ediyorum. Toplanan kitaplar, ihtiyaç sahibi okullara dağıtılacak" dedi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde gerçekleşecek olan "Bir Maç Binlerce Kitap Onbinlerce Öğrenci" adlı projenin tanıtım toplantısı düzenledi. Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de düzenlenen toplantıya Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy,  Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı.

KİTAPLAR OKULLARA KAZANDIRILACAK

Toplantıda ilk olarak konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, gelişen teknolojiyle birlikte öğrencilerin kitaptan ve kitap kokusundan uzak kaldığını belirtti. Akyürek,"İletişim teknolojileri geliştikçe bazı alışkanlıklarımızdan belki de en önemlisi olan kitap okuma alışkanlığımızı kaybetmeye başlıyoruz. Kitaplar okunuyor fakat kitabın anlaşılmayan kısımlarının ya da önemli kısımlarını altını çizme alışkanlığı kalmadı. Bizlerde Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği içinde kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi kapsamında çok farklı bir projeye imza attık. Konya hem yardımsever hem de futbol sever bir şehirdir. Bu hafta oynanacak olan Atiker Konyaspor ve Bursaspor maçına tüm Konyalı hemşehrilerimizi davet ediyorum. Gelirken de yanlarına en az bir kitap getirmelerini rica ediyorum. Burada amaç Konya'mıza hem maddi hem de kültürel olarak katkıda bulunmaktır. Statta alınan kitaplar toplanacak ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu kitaplar tasnif edilip kitap ihtiyacı olan okullarla buluşacak. Vatandaşlarımızın bu hususta duyarlı davranacağından hiç şüphem yok." dedi 

KİTAPLAR SEVDİRİLİYOR

Öğrencilere kitap sevdirme konusunda Konya Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışmaları olduğunu kaydeden Akyürek, Konya'nın bir eğitim şehri olduğunu ifade etti. Akyürek sözlerine şöyle devam etti: "Konya'nın yaklaşık olarak yüzde 25'i eğitimle meşgul. Konya'da eğitim kalitesinin artması için büyük gayret gösteriliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi  Kendisiyle eş zamanlı kurulan okulların önüne geçmiş durumda. Bunun sebebi ise kitaba ve kitap okumaya verdiği önem ve yoğun çalışmalarıdır."

KÜLTÜR DÜZEYİ, KİTAP OKUMAKLA ARTAR

Okumak ve okutmak için her zaman mücadele edeceklerini ve her zaman okuyanın destekçisi olacağını belirten Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de "Bir Maç Binlerce Kitap Onbinlerce Öğrenci" kampanyasının Türkiye'nin diğer şehirlerine de örnek olacağını söyledi. Şeker, kitap sahibi olmanın günümüzde eskiye göre daha kolay olduğunu dile getirerek,"Eskiden kitap almak zordu fakat kitap okuma iştirakı fazlaydı. Şu anda bir öğrenci dilediği kitabı bulabiliyor ve uygun fiyatlarda da alabiliyor" ifadelerini kullandı. Okumanın bir tek evle sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Şeker, sözlerine şu şekilde devam etti: "Batılı ülkelerde yapılan kitap etkinliklerinde sokaklara kitaplar konuluyor, hatta ağaç kovuklarına bile kitap konuluyor. Bu etkinlikleri görüp imreniyorduk ama artık imrenecek bir durum yok çünkü, Türkiye'de de böyle etkinlikler fazlasıyla yapılmaya başlandı. Bu etkinlikler işe yarıyor. Toplu taşımalarda, üniversite bahçelerinde ya da banklarda kitap okuyan geçler görmeye başladık ve bu bizi hayli sevindiriyor. Bir toplumun kültür düzeyi ilerlemesi kitap okumak yolundan geçer."

TOLGA PARLAK  merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.