Stad iz bırakacak

Stad iz bırakacak

Akyürek: Yeni stadımız haftada bir maç oynanan yer olmayacak. 7/24 hizmet verebilecek iş alanları ile orası canlı tutulacak. Stadın yapıldığı alanı daraltmamak için bisiklet veledromunu başka bir alana kaydırmayı düşünüyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye'de iz bırakacak bir stad yaptıklarını belirterek, “Konyaspor'un yeni stadda Avrupa maçları yapacağı günleri de görmeliz” dedi. Akyürek, stadyumun çimlerinin alındığını ve çimlerin yere serildikten sonra stadın tam anlamıyla tamamlancağını söyledi. Stadyumun görsel olarak da akılda kalıcı bir özelliğe sahip olduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Yeni Konya Stadyumu Türkiye’de iz bırakacak” dedi. Konya’da kalkınmanın topyekün gerçekleşeceğini işaret eden Akyürek, “Asfalt yapmakla belediye büyümüyor. Modern bir stadyum ile spor gelişmiyor. Önemli olan şehrin bütün sorunlarını kucaklayarak, iş birliği içerisinde çözüm aramaktır. Bunu Konya en iyi şekilde gerçekleştirmektedir. Vatandaşlarımız ile birlikte Konya’nın her geçen gün geliştiğini görmek bizi gururlandırıyor. Belediye de hizmet işidir. Hiçbir zaman bireyselliği ön plana çıkarmadan Allah rızası için hizmet etmek gerekiyor” dedi. Türkiye'nin ilk, tek ve uluslararası özellik taşıyan veledromunu da Konya’ya kazandıracaklarının altını çizen Akyürek, veledromu stadın bulunduğu bir alanın dışına yapacaklarını söyledi.

KONYA SPOR ŞEHRİ OLMALI

Konya'nın spor şehri olma noktasında herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Akyürek, “Çok güzel bir stad Konya'ya kazandırılıyor. Stadın bugüne kadar her haliyle tamamlanmış olması gerekirdi, ancak bundan önceki yapımcı firmada sorunlar çıktı. Bugün baktığımız zaman güzel bir stadın ortaya çıktığını görebiliyoruz. Albenisi de yüksek bir stad oldu. İnşallah bu stadda Konyaspor Avrupa maçları da oynayacak. Şehrin spor şehri olması için topyekün bir dayanışmanın, çalışmanın ve birlikte düşünüp birlikte hareket etmenin gerekli olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

YER NOKTASINDA İSTİŞARE YAPTIK

Stadın Selçuklu sınırları içine yapılması noktasında olumsuz eleştirilerin yapıldığı sorusunu da cevaplandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu konuda şunları söyledi:

“Biz bu stadı yapma noktasında, özellikle spor yazarları ile ve sporun akil adamlarıyla da bir istişare toplantısı yaparak böyle bir karar aldık.  Bize 2-3 yer önerildi, ancak yüzde 70'lerin üzerinde bir çoğunluk stadın burada yapılmasını daha uygun gördü. Dolayısıyla biz bu stadı buraya yaparken sadece kendi isteğimizle yola çıkarak yapmadık. Yapılan istişareler sonucunda karar verdik. Stadın ulaşım noktasında herhangi bir sıkıntısı olmayacak. Burası sadece haftada bir maç oynanan yer de olmayacak. 7/24 hizmet verebilecek iş alanları ile orası canlı tutulacak. Bütün çabalarımız bu doğrultuda ilerliyor. Yukarıda da söylediğim gibi Konya'mız Türkiye'de iz bırakacak bir stada sahip olacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bisiklet veledromu'nu stadın bulunduğu alanda  sıkışıklığa meydan vermemesi için başka bir yere kaydırmayı düşündüklerini de sözlerine ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.