Sporcu seçme ve yetiştirme merkezi kuruluyor

Sporcu seçme ve yetiştirme merkezi kuruluyor

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, spora olan yatırımları hakkında konuştu

Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi kuracaklarını, spora ve çocuklara dair çok önemli hedeflere ulaşacaklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünde 2018 yılı içersinde 30 bine yakın öğrenci yaz ve kış spor okullarında spor yaptı. Bunun dışında 13 bin 596  lisanslı sporcumuz var ve 20 branşta 68 tesiste Selçuklu Belediyespor olarak faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Bu faaliyetler devam ederken biz artık yeni bir süreci başlatmak istiyoruz. Konya'mızın merkezinde 1 milyon 300 bin nüfusumuz var bu nüfusa sahip bir büyük şehirde artık milli sporcuların yanında bizim olimpiyatlara sporcu yetiştirmemiz gerekiyor.

Bunun için de kısa süre içinde “Şampiyonlar Aşkla Yetişir” isimli bir proje başlattık. Pilot bir uygulamayla spor okullarımızdaki çocuklarımızı belli bir seçmeye tabi tuttuk. Bu seçmeler neticesinde çocuklarımızın spora olan ilgilerini, kabiliyetlerini, fiziki durumlarını, hangi branşta hangi spor dalında başarılı olabileceklerini tespit ediyoruz. Sporcu seçme faaliyetlerini yürütürken 16 farklı istasyonda çocuklarımızın fiziksel yapılarını, el göz koordinasyon durumlarını belli konularda hangi kabiliyetlere sahip olduklarını, ayak ölçülerini, taban yapılarını, karış ölçülerini, zıplama seviyelerini ve buna bezer pek çok özelliklerini tespit edip bir karneyle ailelerine teslim ediyoruz. Ailelerimiz çocuklarını istedikleri gibi yönlendirebilirler ama bizim maksadımız burada bir rehberlik yapmak. Tespit ettiğimiz yetenekli çocuklarımızla artık özel bir sistemle yetiştirerek milli sporcu olma noktasında ve ardından olimpiyata katılma noktasında çalışmalarımızı yürüteceğiz. Önümüzdeki dönemde Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezini inşallah Konya'mıza Selçuklu Belediyesi olarak kuracağız” dedi.

"4 Kapalı Spor Salonu Yapıyoruz"

Selçuklu'da devam eden çok sayıda proje olduğunu ifade eden Başkan Pekyatırmacı," En başta gençlerimiz için yürüttüğümüz projeler var. 4 tane kapalı spor salonu projemizin yapımı farklı okullarda devam ediyor. Bununla birlikte Konya Organize Sanayi Bölgesi Kapalı Spor Salonunu ile Kaplanlar Kapalı Spor Salonunun inşaatı tamamlanarak teslim edildi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.