Spora Konya damgası

Spora Konya damgası

Gençlik ve Spor il Müdürü Muhittin Yıldız, Konya’nın spor organizelerine evsahipliği yapma anlamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Konya artık spor organizelerinin başşehri oldu” dedi

Spor’a Konya damgası. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, Konya’nın organizeler şehri olduğunu söyledi.. Uluslar arası Mevlana Bisiklet turunun ise İran’ın Belh şehrinden başlatılması içini çalışmalara başlandı.

Konya’da, 3 aydır hafta da en az iki müsabaka yapıldığını, şu anda ise 3 organizenin devam ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü.. “Konya, artık organizeler şehri oldu.. Şu ana kadar 100’e yakın Federasyon organizesini Konya’da gerçekleştirdik. Şu anda; Uluslararası gençler Mevlana Bisiklet turu, Boks Türkiye şampiyonası ve  Amatör Karmalar Türkiye futbol şampiyonası Konya’da devam ediyor. Oteller dolu.. Konya’da gerçekleştirilen 100 organizede 10 bin’e yakın sporcuyu ağırladık. Bunların Konya ekonomisine yaptıkları katkıyı hesaplarsak yüksek rakamlar çıkar.”
Uluslararası gençler Mevlana bisiklet turunun her geçen yıl daha da gelişeceğini, bu yıl Konya ile birlikte Federasyonun katkısının da büyük olduğunu belirten İl müdürü Muhittin Yıldız, 
“tur’un Konya’nın Uluslararası turlarda gerçek yerini alma adına olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” derken, Bisiklet Federasyonu Genel sekreteri Bekir Gezer, yarış genel direktörü Sadık Keleş ve yarış direktörü Şükrü Aydın ise, kazasız ve başarılı bir yarış dileğinde bulundular.
Bisiklet Federasyondu genel sekreteri Gezer, Mevlana turunun İran’ın Belh şehrinden başlatılmasıyla ilgili proje olduğu ve bunun ne zaman gündeme alınacağı konusundaki soruyu yanıtladı ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.b. Gezer, turu öncelikle Mevlana’nın ilk geldiği Karaman’dan başlatmayı planladıklarını, bunu Şam’a taşıyarak Belh’e kadar uzatmayı düşündüklerini açıkladı.. Gezen, velodrom konusunda Genel Müdürlüğün kapması alanı içerisinde olduğunu, bisiklet kenti Konya’da yapılmasının yararlı olacağını savundu..
Mevlana turu yarış genel direktörü Sadık Keleş, turla ilgili bilgi verdi ve tura Kocaeli Brissa, Antalya Kepez Belediyespor ve Konya’dan 3 takım olmak üzere 5 yerli ve 6 yabancı takımdan 72 sporcu katıldığını, toplam ödülün ise 4 bin 158 Euro olduğunu dile getirdi.. Yarış direktörü Şükrü Aydın da, yarış konusunda teknik bilgiler verdi.. Mevlana turunun UCI’nın Avrupa yarış programına alındığını ve 2.1 kategorisinde koşulduğunu, bu turda alınacak puanlara göre derecenin yükselebileceğini açıkladı.    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.